Mallorca Walking Event 2020

Update:

Naar aanleiding van het Coronavirus COVID-19 is de oorspronkelijke datum verzet naar zaterdag 24 oktober 2020 t/m dinsdag 27 oktober 2020.

Aanbiedingen:

Via onderstaande partners kan je een kant en klaar pakket (vlucht+transfer+hotel) boeken:

Capdepera, een wandelparadijs in Mallorca

De 5de editie van het Mallorca Walking Event verhuist naar de Oostelijke kant van het eiland.
Wij zijn dan ook zeer verheugd Capdepera voor te stellen. Geniet alvast van een voorproefje van hun mooie routes en prachtige uitzichten!

Capdepera, wat kan je verwachten?

Capdepera

De Serra de Llevant is de bergketen die het reliëf vormt van het Oostelijke deel van Mallorca. Deze loopt parallel van het binnenland Arta tot schuin naar de kust vlakbij Santanyi.
Dit gebied heeft daarenboven nog een extra mooi natuurlijke geschenk; het Llevant Natural Park met routes die vaak eindigen met zichten over het turquoise water.
Dankzij de mooie kusten en het kristalhelder water heeft de omgeving zich verder toeristisch ontwikkeld. Het hele gebied strekt zich uit over 54,90 km², waarvan ongeveer 30 km bestaat uit kustlijn.

Enkele kustcentra in dit gebied ; Cala Rajada, Cala Mesquida, Font de sa Cala en Canyamel, met een gevarieerd toeristisch aanbod.

Om een steentje bij te dragen aan dit mooie stuk natuur zal het gebruik van wegwerp plastic tijdens dit event zoveel mogelijk vermijden worden en moedigen we daarom ook  aan om bidons te gebruiken.
Deze bidons zullen ook te koop aangeboden worden op de website van het event en af te halen zijn bij de start van het wandelevent. Deze kunnen dan op de rustpunten bijgevuld worden.

Cala Rajada, is de natuurlijke haven van Capdepera en het dichtstbijzijnde punt naar het zuster eiland Menorca. In Cala Rajada heerst een aangename sfeer met haar gebouwen langs de kustlijn en ook een promenade langs de zee waar het heerlijk wandelen is met een zacht briesje.
Wie tot aan de lichttoren loopt of de Punta de Capdepera wordt beloond met mooie zichten over de kliffen.

Verderop ligt het toeristische gebied van Font de sa Cala met stranden en toeristische baaien.
Tussen Cap de Pinar en Cap Vermell ligt Canyamel een zowel toeristisch als residentieel gebied en waar je ook de mooie site van de Arta grotten een bezoek waard zijn.

De vele mogelijkheden die Capdepera biedt, maakt het tot een interessante streek op elk moment van het jaar. Daarom heeft de organisatie voor deze regio gekozen om hier samen met jullie de Vierdaagse te lopen !

Programma dag per dag:

Dag 1

Start: 30 km.-09.00 uur. 20 km.-09.30 uur en 12.5 km.-10.00 uur.

 • De route van 12,5 km begint pittig en brengt je naar de vuurtoren, met spectaculair panoramisch uitzicht over de grillige kustlijn en de regio, vervolgens langs kleine baaien en het strand van Agulla (Stijging tot 76 m.)
 • Kies je voor 20 km, dan doe je o.m. de vuurtoren, het strand van Cala Agulla, de pijnbossen van Coll de Marina en de zandduinen naar Cala Mesquida aan en wandel je landinwaarts terug langs prachtige landerijen (Stijging tot 133 m.)
 • De 30 km wandelaars lopen ook de 20 km route maar gaan terug via Capdepera met een klim langs het kasteel (166m) en via de boulevard terug naar de finish

Dag 2

 • De 12.5 km wandelaar, wandelt langs landerijen en prachtige villa’s naar Capdepera, omhoog naar/langs het kasteel (166 m.) en via de zuidkant van Capdepera  naar de boulevard van Cala Pedrusca en Son Moll om zou weer terug te keren.
 • De 20 km route gaat onder meer naar S’Heretat en via een prachtig natuurpad naar de boulevard van Sa Font de Sa Cala, om ook zo weer terug te keren.
 • De route van 30 km gaat ook via S’Heretat en langs Torre de Canyamel en over de Torrent (rivier) de Canyamel, natuurpad langs Claper des Gegants en via de kust terug naar de finish.
 •  

Dag 3

 • De 12,5 km zoekt wederom de natuur op, via het strand van Agulla en om de Puig de s’Àguilla heen. (Stijging tot 136 m.) Terug langs Cala Ratjada en wederom over de boulevard terug naar de finish.
 • De 20 km volgt ook de route van de 12.5 km maar zoekt het ook hoger op (166 m.) en komen langs het kasteel van Capdepera en een fraai kronkelpad weer retour bij de finish.
 • De 30 km  gaat ver het binnenland in, naar het oude dorp Artà met zijn 2 prachtige kerken, via een gedeelte van de Via Verde – oude spoorlijn (Manacor-Son Servera) terug naar Capdepera, langs het kasteel (166 m.) terug naar Cala Ratjada voor de finish.

Dag 4

 • Alweer de laatste dag. 12.5 km gaat eerst richting Sa Font de Sa Calla en over natuurpad en langs golfterrein naar S’Heretat ( 97 m.) en door via Capdepera  naar  Cala Ratjada.
 • De 20 km volgt de route van de 12.5 km tot aan het golfterrein en gaat dan via Canyamel en Torre de Canyamel naar S`Heretat, vervolgens langs gemeentehuis van Capdepera terug naar Cala Ratjada.
 • De 30 km gaat eerst noordwaarts voor een ronde om de Puig de S’Àguila heen (136 m.) keert terug naar Cala Ratjada en volgt dan de route van 12.5 km.

We sluiten deze wandelvierdaagse af met gezellige muziek.
Heb je de vier wandeldagen tot een goed einde gebracht, dan ontvang je een mooie herinneringsmedaille.

Praktisch:

Datum: van 2 tot 5 april 2020   Nieuwe datum: zaterdag 24 oktober 2020 t/m dinsdag 27 oktober 2020.

Meer info op http://www.mallorcawalkingevent.com/

Bekijk de voorgaande versies op onze fotowebsite.