Mallorca Walking Event 2020

Capdepera, een wandelparadijs in Mallorca

De 5de editie van het Mallorca Walking Event verhuist naar de Oostelijke kant van het eiland.
Wij zijn dan ook zeer verheugd Capdepera voor te stellen. Geniet alvast van een voorproefje van hun mooie routes en prachtige uitzichten!

Capdepera, wat kan je verwachten?

Capdepera

De Serra de Llevant is de bergketen die het reliëf vormt van het Oostelijke deel van Mallorca. Deze loopt parallel van het binnenland Arta tot schuin naar de kust vlakbij Santanyi.
Dit gebied heeft daarenboven nog een extra mooi natuurlijke geschenk; het Llevant Natural Park met routes die vaak eindigen met zichten over het turquoise water.
Dankzij de mooie kusten en het kristalhelder water heeft de omgeving zich verder toeristisch ontwikkeld. Het hele gebied strekt zich uit over 54,90 km², waarvan ongeveer 30 km bestaat uit kustlijn.

Enkele kustcentra in dit gebied ; Cala Rajada, Cala Mesquida, Font de sa Cala en Canyamel, met een gevarieerd toeristisch aanbod.

Om een steentje bij te dragen aan dit mooie stuk natuur zal het gebruik van wegwerp plastic tijdens dit event zoveel mogelijk vermijden worden en moedigen we daarom ook  aan om bidons te gebruiken.
Deze bidons zullen ook te koop aangeboden worden op de website van het event en af te halen zijn bij de start van het wandelevent. Deze kunnen dan op de rustpunten bijgevuld worden.

Cala Rajada, is de natuurlijke haven van Capdepera en het dichtstbijzijnde punt naar het zuster eiland Menorca. In Cala Rajada heerst een aangename sfeer met haar gebouwen langs de kustlijn en ook een promenade langs de zee waar het heerlijk wandelen is met een zacht briesje.
Wie tot aan de lichttoren loopt of de Punta de Capdepera wordt beloond met mooie zichten over de kliffen.

Verderop ligt het toeristische gebied van Font de sa Cala met stranden en toeristische baaien.
Tussen Cap de Pinar en Cap Vermell ligt Canyamel een zowel toeristisch als residentieel gebied en waar je ook de mooie site van de Arta grotten een bezoek waard zijn.

De vele mogelijkheden die Capdepera biedt, maakt het tot een interessante streek op elk moment van het jaar. Daarom heeft de organisatie voor deze regio gekozen om hier samen met jullie de Vierdaagse te lopen !

Praktisch:

Datum: van 2 tot 5 april 2020

Meer info op http://www.mallorcawalkingevent.com/

Bekijk de voorgaande versies op onze fotowebsite.