Maas Trek: ontdek Rivierpark Maasvallei

Kom het RivierPark Maasvallei ontdekken tijdens de Maas Trek op zondag 1 oktober!

Voor de inmiddels derde editie van dit grensoverschrijdend wandelevenement “Maas Trek” strijken we neer in het zuidelijke deel van de Maasvallei, in de gemeenten Lanaken, Maastricht, Meerssen, en Maasmechelen.

Via een aantal uitgestippelde wandelroutes (4, 6, 10, 12, 14, 22 km) kan je op ontdekking langs pareltjes zoals Herbricht, het natuurgebied Hochterbampd, Kasteel van Borgharen en de prachtige nieuwe riviernatuur langs de oevers van de Maas in Geulle, Borgharen en Itteren.

UPDATE: we wandelden zelf de 14 km vanaf Lanaken. Bekijk hieronder het door ons gemaakte fotoalbum met één klik op onderstaande foto.

Maas-Trek

Praktisch

Voor deze editie van de Maas Trek zijn er opnieuw twee startplaatsen voorzien:

  • Café De Maasvallei, Herbricht 15, 3620 Lanaken
  • Kasteelhoeve Hartelstein, Hartelstein 204, 6223 HV Maastricht, Nederland

Je kan starten vanaf 8 uur tot 14 uur en je betaalt 2,5 euro om deel te nemen. Vanaf 12 uur zorgen wij voor sfeer door live muziek aan de startplaatsen.

De kortste lus is 4 km, de langste is maar liefst 22 km dus er is voor ieder wat wils. Let wel op, het stuw van Borgharen ligt enkel op de langste lus van 22 km of de lus van 12 km die bij Kasteelhoeve Hartelstein (Itteren) start.

Leuk weetje: Voor deze editie is er van Rijkswaterstaat uitzonderlijk en éénmalig toestemming gekregen om over het stuw van Borgharen te wandelen.

OPGELET: Op de route van 22 km steek je de Maas over via het veerpont in Uikhoven – Geulle aan de Maas. Op vertoon van je inschrijfkaart dien je hiervoor zelf 0,5 euro per persoon te betalen.

Meer info op:

www.rivierparkmaasvallei.eu
facebook.com/rivierparkmaasvallei/
Of op onze eigenste wandelkalender!