Lutherweg

Luther 2017 – 500 jaar reformatie

Op 31 oktober 1517 maakte Maarten Luther zijn 95 stellingen tegen de aflaathandel openbaar. Het moment waarop Luther zijn beroemde stellingen op de deur van de Slotkerk in Wittenberg spijkerde, vormde het begin van de Reformatie – een wereldwijde beweging die met name in Duitsland zijn sporen heeft nagelaten. De Reformatie drukt niet alleen een stempel op kerk en theologie, maar ook op cultuur en wetenschap, economie en politiek, taal en onderwijs.

Op 31 oktober 2017 wordt herdacht dat de Reformatie 500 jaar geleden begon. In de periode voorafgaand aan het Reformatiejubileum in 2017 kunnen belangstellenden op acht routes dwars door Duitsland kennismaken met de geschiedenis van de Reformatie.

De routes lopen langs 36 authentieke Luther gedenkplaatsen. Ze geven een inkijkje in het leven en werk van de Reformator, vertellen over tegenslagen en successen, tegenstanders en bondgenoten, over een periode van ingrijpende veranderingen en nieuwe denkwijzen.

Het zijn spannende en telkens weer verrassende routes. Daarbij ligt het accent niet alleen op geschiedenis en cultuur, maar ook op adembenemende landschappen en de gastvrijheid van een geweldig vakantieland.

Reizen voor mensen met een beperking, een uitstekende toeristische infrastructuur en de goede bereikbaarheid van alle bestemmingen met bus, fiets, auto en trein maken van de reis langs de Luther gedenkplaatsen – en door heel Duitsland – een bijzondere belevenis.

Meer info: http://www.germany.travel/luther

Handig: het stempelboekje met alle routes in één oogopslag:

Stempelboekje Lutherweg