Lac de Serre-Ponçon1

Logeren aan de mooiste meren van Frankrijk

Huttopia opent nieuwe locaties in Frankrijk en breidt collectie ‘campings aan het meer’ verder uit.

De ontdekkingstocht van Huttopia in Frankrijk is nog lang niet ten einde. Aan het begin van komend zomerseizoen opent Huttopia vier nieuwe bestemmingen, waarvan twee direct aan een van de vele Franse meren. Met de opening van deze nieuwe locaties aan het Lac de L’Uby (in Zuidwest Frankrijk) en het Lac de Serre-Ponçon in de zuidelijke Alpen (zie foto), speelt Huttopia in op de vraag naar vakanties bij ‘natuurlijk water’ en voegt twee bijzondere plekken in Frankrijk aan haar aanbod toe. In totaal zijn er nu 8 bestemmingen aan het meer van de totaal 47 Huttopia-locaties in Frankrijk. Een selectie.

Zowel camping Lac de L’Uby als Lac de Serre-Ponçon passen feilloos in de Huttopia-filosofie. Een prachtig landschap, mooie natuur, ruim opgezet, veel privacy en volop gelegenheid voor de gasten om de omgeving te ontdekken. Tegelijkertijd zijn ze totaal verschillend.

Verborgen parel in de Alpen.
Camping Lac de Serre-Ponçon ligt aan het turkooisekleurige water van het grootste stuwmeer van de Alpen. De omringende bergtoppen weerspiegelen in het heldere water. Een inspirerende omgeving voor allerlei watersportactiviteiten, als ook bergwandelen, mountainbiken, raften of klimmen. Op het terrein van 19 ha zijn gasten welkom met eigen tent, caravan of camper en is de keuze uit verschillende verhuuraccommodaties, zoals houten chalets en comfortabele tenten. Het paradepaardje is het mooie natuurlijke zwembad met uitzicht over het meer.

Zonnig meer in de ‘Campagne’
Camping Huttopia Lac de L’Uby ligt in de zonnige Gascogne, de streek van de gelijknamige wijnen, armagnac, traditionele gastronomie en pittoreske dorpen. Een gebied dat de Fransen zouden duiden als ‘terroir’ of ‘campagne’. Een groene rustieke omgeving van bossen, wijngaarden, velden en meren en gezegend met een boeiende keuken. De plek voor fiets- en wandeltochten of ontspanning in de thermale baden. De camping heeft een verwarmd zwembad, maar ook een eigen strandje. Veel accommodaties liggen direct aan het meer, voor een frisse duik op elk moment van de dag.

Tussen zee en meer
Iets verder noordelijk, linksboven Bordeaux, ligt nog een Huttopia camping, maar wel in een heel ander decor. Lac de Carcans valt op door de wuivende pijnboombossen en combineert het beste van ‘natuurlijk water’; de camping ligt letterlijk tussen het meer en de kilometerslange zandstranden van de Atlantische Oceaan. Een bijzonder plekje.

Kastelen en riviertjes
Een hele andere sfeer vind je aan het Lac de Rillé, een Village d’Huttopia dat vorig jaar is geopend in de glooiende Loire-streek te midden van kastelen, riviertjes en bossen. Zoals alle andere vijf Villages is deze bestemming volledig door Huttopia ontwikkeld en uitzonderlijk ruim opgezet, autovrij en biedt tal van extra voorzieningen. Op en top glamping in de natuur, met een bosspa uitkijkend over het meer, een overdekt zwembad en een dagelijks activiteitenprogramma voor kinderen en volwassen. Van speurtochten in het bos tot yoga of een workshop beeldhouwen. Vanuit de accommodatie, vaak aan het meer gelegen, spot je in het ochtendgloren talrijke vogelsoorten.

Kamperen te midden van de vulkanen
Verscholen in de vulkanische regio d’Auvergne ligt het meer van Bort-les-Orgues, met camping Huttopia Lac de la Siauve. De Auvergne is zo verschillend met elke andere streek in Frankrijk, dankzij het karakteristiek landschap van beboste vulkanische bergtoppen afgewisseld met glooiende landbouwgebieden. Dit is de regio van het Natuurpark Volcans d’Auvergne en een van de mooiste dorpen van het land, Salers. Wandel vanaf de camping de 3 km lange route naar het Slot  Val, een middeleeuws kasteel op de oever van het meer of kies een van de andere 16 wandelroutes. Het meer heeft een leuk strand en tal van faciliteiten voor watersporten. Een prachtig gebied, relatief onbekend, met een uniek karakter.

Fotogeniek in de Savoie
Een van de favoriete Huttopia-bestemmingen van Nederlanders is de camping Lac d’ Aiguebelette aan het gelijknamige meer, dat met een gemiddelde watertemperatuur van 27 graden in de zomer erg aangenaam is. Kortom, zeer geschikt voor suppen, kanoën of om ontspannen te dobberen op een luchtbed. Ongetwijfeld een van de meest fotogenieke locaties in de Franse Alpen, dankzij de hoge bergtoppen en het blauwgroene water. De camping op de glooiende oever van het meer heeft een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Over Huttopia

Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. De Huttopia-groep telt op dit moment 65 locaties wereldwijd, waarvan 54 Camping & Village Huttopia en 6 CityKamps (powered by Huttopia). De bestemmingen zijn Frankrijk, Nederland, Canada, Verenigde Staten en China. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een apart kinderbadje. In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende duurzame tenten en chalets van ‘canvas & hout’ met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’.

Voor meer informatie zie www.huttopia.com.