VerrassendSlovenië.jpg

Lieflijk en Verrassend Slovenië

Na dertig vakanties gespreid over vijftien jaar heb ik met volle ‘goesting’ een boek over Slovenië geschreven onder de titel ‘Lieflijk en Verrassend Slovenië’, zo vertelt ons de gepensioneerde Jules Albrechts gepassioneerd! Blijkbaar zit die microbe in de familie, want broer Jef Albrechts is ook oud-voorzitter en secretaris van het Jumelagecomité Maasmechelen-Škofja Loka.

 

Je kunt Slovenië omschrijven als het ‘Zwitserland van de Balkan’, met dit verschil dat Slovenië wel over een eigen zonnige kust beschikt. De natuur is prachtig met stranden, hooggebergte, wijngaarden, adembenemende grotten … Dankzij een rijke cultuurgeschiedenis heeft het land een indrukwekkend cultureel patrimonium. Het boek beperkt zich echter niet tot de beschrijving van de klassieke grote toeristische attracties. Het boek is ook een reisverslag met aandacht ondermeer voor het hoevetoerisme, het lekkere eten en de uitstekende wijnen.

Er is ook aandacht voor sagen, legendes en verhalen die vroeger aan de haard werden verteld en doorgegeven. Bovendien wordt ook stilgestaan bij mensen die belangrijk zijn geweest voor de culturele vormgeving van het huidige Slovenië, zoals kunstenaars, schrijvers, architecten …

Ook op sportief vlak heeft Slovenië heel wat te bieden. Het land is een paradijs voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, lijnvissers, rafters …. Wanneer je Slovenië eens hebt bezocht, laat dit land je niet meer los, aldus Jules Albrechts.

Een belangrijke motivatie voor dit boek was aan andere mensen de gelegenheid bieden om ook van de veelzijdige pracht van dit land te kunnen genieten.

Je kan het boek kopen via Boekscout.

VerrassendSlovenië.jpg

Jules Albrechts met zijn boek “Lieflijk en verrassend Slovenië”