Lahnwanderweg

Lahnwanderweg – wandelen in het FacettenRijk

De Lahnwanderweg prikkelt de nieuwsgierigheid met zijn nieuwe slogan: ‘Lahnwanderweg – wandelen in het FacettenRijk’. Alle andere predicaatsroutes zijn nu verzameld onder de gemeenschappelijke noemer ‘Lahn-facetten’. Rijk aan facetten is het landschap dat de Lahnwanderweg op zijn circa 290 kilometer vanaf de bron tot aan de monding van de Lahn doorkruist. Rijk aan facetten is ook het culturele aanbod in de dorpen en steden langs de Lahnwanderweg. En rijk aan facetten zijn de vele wandelmogelijkheden links en rechts van de Lahn.

Vanaf de bron van de Lahn bij Feudingen in het Rothaargebergte tot aan de monding in de Rijn bij Lahnstein is de als kwaliteitsroute gecertificeerde Lahnwanderweg circa 290 km lang. Hij laat de wandelaar kennismaken met de vele facetten van het Lahntal en is perfect voor het maken van ontspannen wandelingen. Midden tussen de predicaatsroutes Rheinsteig, Rothaarsteig en Westerwaldsteig staat wandelen over de Lahnwanderweg garant voor echt wandelplezier.

Wandelend in eigen tempo zijn er onderweg volop mogelijkheden om de geest tot rust te laten komen. Op de Lahnwanderweg beleeft de wandelaar het Lahntal zeer intensief: af en toe vlak bij de rivier, dan weer op wat grotere hoogte. De weinige klettersteigpassages zijn goed gezekerd en de 19 etappes zijn zo gekozen dat er geen sprake kan zijn van stress. En wie een wat sportievere uitdaging zoekt, doet gewoon twee etappes in één keer.

Hoe de route ook wordt gelopen, steeds weer wordt de wandelaar beloond met grandioze uitzichten: het uitzicht vanaf de Rimbergturm bij Caldern of vanaf het Goethepunkt bij Obernhof mag niemand zich laten ontgaan. En wie door al dat kijken en genieten de tijd is vergeten, vindt meestal vlakbij wel een station om toch nog op tijd op de bestemming aan te komen. Alle bestemmingen aan de Lahnwanderweg zijn prima per openbaar vervoer te bereiken.

18 van de 20 etappeplaatsen zijn rechtstreeks bereikbaar per trein en één met de bus vanaf het station van Gießen. Alleen om bij het beginpunt bij de bron van de Lahn te komen is een transfer nodig vanaf het station van Feudingen. Gasten die na hun wandeling nog wel zin hebben in wat vertier kunnen genieten van het avondprogramma in de steden in het Lahntal.

Als Lahn-facetten maken de predicaatsroutes Lahn-Dill-Bergland-Pfad, Burgwaldpfad, Kelten-Römer-Pfad en de Bergmannsroute, evenals 29 extra routes in het Lahn-Dill-Bergland en in het Burgwald het wandelplezier in het Lahntal compleet. Een wandeling in het FacettenRijk is eenvoudig te plannen. Daarvoor kan men gebruikmaken van kaarten en wandelgidsen, van een routeplanner en route-app op internet of van het geen-zorgen-pakket van een geboekte wandeling.

Contact: Lahntal Tourismus Verband e. V.
Brückenstraße 2
D-35576 Wetzlar
tel.: +49 (0)6441-309980
Fax: +49 (0)3212 1239508
info@daslahntal.de
www.lahnwanderweg.de
www.daslahntal.de