Markiezenhof

Lage landen, schatten uit het Rijksmuseum

Onder de titel “Lage landen, schatten uit het Rijksmuseum” is in het Stadspaleis het Markiezenhof te Bergen op Zoom (Noord-Brabant, Nederland) een bijzondere expositie te zien.

De Wandelkrant was uitgenodigd voor een preview.

Naast de 38 schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam is er ook veel aandacht voor de Brabantse Wal, het prachtige wandelgebied waar Bergen op Zoom middenin ligt. Dit was voor De Wandelkrant de reden om af te reizen naar Bergen op Zoom.

Zo zijn de schilderijen uit het Rijksmuseum afgewisseld met schilderijen van regionale schilders die de Brabantse Wal uitbeelden. De boswachter van de natuurgebieden in de Brabantse Wal, Erik de Jonge is ook nog natuurfotograaf. Van zijn foto’s is een expositie in het museum ingericht. Deze foto’s nodigen je als het ware uit om te gaan wandelen.

Verder is er nog een expositie van de Stichting Arsis, kunst en sociëteit. Veel kunstenaars uit de regio laten hun bijdragen zien.

Een zeer gevarieerde expositie die je goed kunt combineren met een wandeling in de omgeving. De laatste jaren heeft De Wandelkrant veel aandacht besteed aan wandelingen op de Brabantse Wal. Hieronder een overzicht waar je ze kunt vinden in het archief van De Wandelkrant:

Om een aantal foto’s van Erik de Jonge ‘live’ te zien kun je het beste de Landgoederenwandeling wandelen, deze is ook gemakkelijk in 2 delen te splitsen.

De expositie in het Markiezenhof loopt tot 10 juni 2019, dus voldoende tijd om er eens op af te gaan. Gedurende de periode van de expositie vinden er in en om het Markiezenhof veel extra activiteiten plaats. Zie hiervoor het internetadres van het museum.

Informatie vind je op de volgende Internetadressen:

Markiezenhof: https://www.markiezenhof.nl/

Bergen op Zoom: https://aangenaambergenopzoom.nl/

VVV Brabantse Wal: https://www.vvvbrabantsewal.nl/nl

Erik de Jonge: http://www.erikdejongenatuurfotografie.nl/info.php

 

Veel plezier op de Brabantse Wal.