La Primavera

La Primavera

La Primavera :  een nieuwe 4-daagse in Mallorca

Gerelateerde artikelen:
Eerste editie: https://wandelkrant.be/mallorca/
Derde editie (met foto’s en filmpjes): https://wandelkrant.be/la-primavera-2018/

La Primavera ging van 7 tot en met 10 april 2016 voor het eerst van start op de Spaanse Balearen, op het Middellandse zee eiland Mallorca. Een 450-tal Nederlandse wandelaars, 7 Engelsen en enkele Belgen maakten van La Primavera een waar feest. Noteer alvast 6 tot en met 9 april 2017 in je agenda, voor de tweede editie. Dan zal er zeker een ruimer wandelpubliek opdagen vertelt een glunderende André van der Last ons, die dit gebeuren voor de KWBN samen met Galben Travel heeft uitgewerkt.

De wandeltochten van deze 4-daagse van het Mallorca Walking Event vonden plaats op 7, 8, 9 en 10 april 2016 in de gemeente Calvià in Mallorca.

Tijdens deze 4-daagse kon je elke dag kiezen tussen 2 afstanden: 20 km of 30 km. De vertrektijd was voor alle deelnemers elke dag om 9 uur voorzien, zowel voor de route van 30 km als voor die van 20 km. Medische hulp en proviandering was onderweg ook voorzien. Daarnaast stond op de belangrijkste punten politie zodat de wandelaars met een gerust hart drukke wegen konden oversteken.

Bij aankomst elke namiddag was er ook voor animatie gezorgd. Deze na-wandelingse activiteiten werden zeer gesmaakt bij onze noorderburen.

Meer informatie over de verschillende wandelroutes, de voorwaarden en hoe je kon en kan  deelnemen, lees je op de begeleidende website http://mallorcawalkingevent.com/nl/

Andere bekende vierdaagse wandeltochten zijn die van Nijmegen, die dit jaar zijn honderdste editie viert. 42.000 vertrekkende wandelaars van over de gehele wereld worden hier verwacht. In Nederlands Limburg is er bijvoorbeeld de Heuvelland4daagse en in onze eigen Westhoek de Vierdaagse van de IJzer.

Bekijk de laatste kilometers en aankomst van de eerste dag met een klik op onderstaande foto:

La Primavera