Kribkeswandeling

Kribkeswandeling Heuvelland

Schitterend 5-sterren landschap, herbergen, stalletjes, kerstkribkes, wegkruisen, de Mariagrot met Kruisbeeld, kapelletjes en zelfs een herder, kortom alle ingrediënten voor een prachtige beleving van het kerstverhaal zijn weer aanwezig in het Limburgse Heuvelland. Misschien laat Koning Winter ook nog van zich spreken en zorgt hij voor een prachtig winters sneeuwdek met zacht winterlicht als achtergrond voor de unieke kribkes. De sfeer rondom de kribkeswandeling is altijd ingetogen.

Wat in 2007 begon met 9 kerstkribkes in Epen is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement in het Heuvelland. Zoals de klaprozen gedurende de zomermaanden het groene landschap rood kleuren en de dorpen verbinden zo verbinden de kerskribkes in de Adventtijd de Heuvellanddorpen met elkaar.

Vanaf de eerste Advent (30 november 2014) tot aan Drie Koningen (6 januari 2015) staan er weer diverse Kribkes opgesteld in de prachtig versierde dorpen van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De wandelingen zijn een initiatief van de Stichting Kribkeswandeling in samenwerking met ondernemers in de kerkdorpen Epen, Slenaken, Mechelen, Vijlen, Eys, Bemelen, Wittem en Wahlwiller en  Teuven (B). Naast bedrijven haken ook steeds meer particulieren aan bij de kribkeswandeling.

Langs deze kribkes lopen verschillende wandelroutes van diverse lengtes. Knooppunten verbinden diverse routes en deelnemende dorpen met elkaar. De deelnemende ondernemers bieden in deze periode attractieve kortingen aan. De hotels spelen in op de Kribkeswandeling Heuvelland door het aanbieden van hotelarrangementen in combinatie met bijv. de kerstmarkten in Valkenburg, Luik en Aken. Naast de ondernemers zullen er ook kerststalletjes worden opgezet door particulieren. Diverse wegkruizen en kapelletjes zijn ook in de diverse routes opgenomen. Houdt u van een langere route dan kunt u ook kiezen voor de autoroute die door de diverse dorpen zowel in het Heuvelland als door de Voerstreek voert.

De routes zijn via de website www.kribkes.be of www.kribkes.nl  te downloaden.

Schrijft uzelf een kerstverhaal of kerstgedicht? Stuur dit dan in. De mooiste inzendingen zullen geplaatst worden op de site.
Draagt u de Kribkeswandeling Heuvelland een warm hart toe? Voor € 10,00 per jaar wordt u vriend van de Kribkeswandeling Heuvelland.
Meer informatie op +31 (0)43 45 51 557 of via de bovenstaande websites.