Krahlehenhütte

Hofalm, Amsee-Rundweg, Sulzenalm Krahlehenhütte, Reithof, Filzmoos op zaterdag 3 augustus 2013.

Bekijk ook het fotoalbum eens met één klik op onderstaande foto:

KrahlehenhütteMet de wandelbus vanuit Filzmoos naar de Hofalmen, een rondje rond de Almsee-Rundweg, naar boven tot aan de Sulzenalm Krahlehenhütte, via een ander pad naar Filzmoos met tussenstop aan Reithof.

Het wordt vandaag weer een warme dag. We wandelen te voet vanaf ons appartement Haus Dorfblick naar beneden tot aan de grote weg, waar een bushalte is voor de gratis wandelbus. De volgende halte is aan het Tourist Info Bureau in het centrum van Filzmoos waar nog een heel deel wandelaars opstappen. We rijden verder richting Hofalmen tot aan de laatste halte in het dal. Hier is ook een ruime parking voorzien voor de dagjesmensen die hier enkel wat rond de Hofalmen wandelen. We maken eerst een kleine tour rond enkele meertjes (Almsee-Rundweg) om vervolgens de klim aan te vatten van een 450 meter, tegen de zon in, naar de Krahlehenhütte. Tijdens de klim ontdekken we ook plotseling de hut aan de overkant, de Hofpürglhütte, die  voor als je beneden in het dal staat, verscholen ligt. Eenmaal boven komen we in een groot almgebied (Sulzenalm) aan en zien we in de verte al onze hut  liggen waar we deze middag gaan verpozen op het terras en liefst in de schaduw, want het is vandaag ontzettend warm (zoals al vele dagen deze zomer). Omstreeks half een bereiken we de Krahlehenhütte. We houden het hier een tijdje vol. Een uur en één kwartier later zijn we voldaan van al het moois en lekkers hier. Via een ander pad dalen we zo verder af gedurende 7 km richting Filzmoos. Hierbij dalen we een goede 515 meter. Het eerste stuk is nog wat almgebied, snel overgaand in bosgebied met kiezelweg (Forststrasse). Onderweg zijn ze nog aan het werken: dennenbomen aan het vellen. Na een tijd komen we terug de beschaafde wereld binnen en krijgen we echt verhard onder onze voeten geschoven onder de vorm van warm asfalt. Gelukkig is de redding nabij, en kunnen we nog eens pauzeren aan een hoog en droog gelegen Hotel Reithof met panoramazicht op Filzmoos. Een halfuurtje later stappen we verder naar beneden via de weg, die ook op de Salzburger Almenweg ligt. In een bocht kunnen we via een steil pad naar beneden gaan, waarbij we heel wat afstand kunnen afsnijden. Ook is het hier wat koeler dan in de volle zon. Beneden komen we terug op de weg toe, en zien we de Bischofsmutze weer in de verte staan. Op enkele tellen staan we zo in het centrum van Filzmoos, waar we nog even door slenteren met een ijsje als beloning. Omstreeks kwart voor vijf komen we aan in Haus Dorfblick, na een laatste klim van 40 meter. Er rest ons nog wat tijd voor een aperitief op ons terras, voordat we aan de keuken beginnen. Moe maar voldaan nemen we nog eens de documentatiemap door om te zien waar we morgen naar toe kunnen gaan. Tot morgen!

De GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Totale afstand: 10.7 km | Hoogte bij de start: 1125 m | Hoogste punt: 1575 m na 3.5 km klimmen | Laagste punt: 1060 m na 7 km dalen | Hoogte bij aankomst: 1100m | Benodigde tijd inclusief rust: 6 u 06 min | Start: 10u39 | Rust 1: van 12u31 tot 13u44 | Rust 2: van 15u14 tot 15u46 | Aankomst: 16u45