Krabbentocht2022

Krabbentocht 2022

Wandelen met de Wandelende Krabben in alle seizoenen

Uniek is de startlocatie op het 12 ha grote terrein van Franken Fruit: zelf fruit en groenten plukken bij familiebedrijf Franken Fruit.

Franken Fruit is een fruitbedrijf in Bergen op Zoom. Zij telen fruit en groenten in de volle grond, van appels en kersen tot snijbonen en venkel. Ze verkopen hun producten van medio juni tot en met eind november in het winkeltje op hun bedrijf. Alleen in deze periode, omdat zij geloven in de smaak en kwaliteit van verse producten. Bijzonder is dat u een groot aantal van hun producten zelf mag plukken. Leuk én lekker!

Om u ook op andere manieren mee te laten genieten van het bedrijf, organiseren ze daarnaast allerlei activiteiten, zoals brunches, workshops en kinderfeestjes.

Vele wandelaars nemen deel aan deze najaarswandeling en komen uit heel Nederland, België en zelfs een groepje uit Duitsland komt naar Bergen op Zoom om de mooie herfstooi in de bossen ten oosten van de stad te bewonderen. Bergen op Zoom is een (bijna) 800 jaar (in 2012) oude vestingstad centraal gelegen tussen de 2 wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. De historische binnenstad met heel veel monumenten en zelfs een stadskasteel is een van de hoogtepunten opgenomen in de route in onze jaarlijkse Sint Gertrudistocht het 3e weekend in maart. Om afwisseling te waarborgen is gekozen om onze Krabbentocht via routes ten oosten van de stad op meestal onverharde paden door bos en over heidegebied te voeren met een eigen ingerichte rustplaats.

Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden en afhankelijk van de gekozen afstand wandelen zij door landgoed Lievensberg, Molenzicht en Zoomland.

De grotere afstanden maken een lus langs De Kraaienberg en het Markiezaatsmeer om gezamenlijk via Groot en Klein Molenbeek weer richting eindpunt te gaan. Hier wacht de beloning in de vorm van een gezellig samenzijn ter afsluiting en kan je fruit en groente in de rugzak mee naar huis nemen.

Detailinformatie Krabbentocht op zaterdag 24 september 2022
Startplaats: Franken Fruit , Balsedreef 1, 4623 RA Bergen op Zoom, Noord-Brabant, Nederland

Starttijden: 

42 & 35 km: 08:00 – 10:00

28 & 21 km:  08:00 – 11:00

14 & 7 km: 08:00 – 13:00

Voor deze wandelingen kan je inschrijven ter plaatse: 5 euro, met pas 1 euro korting.
Tel : +31622043878 www.dewandelendekrabben.nl ( of Peter Wirtz +31613069922 )
Van harte welkom door een team van vrijwilligers en kom smullen van onze overheerlijke roomkoeken en genieten van de mooie tochten en de gezellige sfeer.