Kleinwalsertal lente 2011 dag 9

Kleinwalsertal lente 2011 dag 9

Zondag 5 juni 2011

Terugreis

Na het ontbijt tasten we de auto vol. Omstreeks 9u30 verlaten we onze FeWo. Tommeke vertelt ons dat we tegen 16u30 thuis zullen zijn, zonder de pauzes meegeteld. In Riezlern halen we nog een broodje hesp uit en een grote pot AlpenWiesenHoning. Maar dan begint het… Net de grens over een en al stockende verkehr. Het gaat echt niet vooruit. We worden regelmatig bijgestuurd om alternatieve, snellere wegen te nemen, wat we ook doen. Niettemin zitten we toch nog regelmatig net in een file voor we van de snelweg af kunnen. Buiten stijgt de temperatuur al tot tegen de dertig graden.

In Koblenz staat alles terug stil. We besluiten om hier de snelweg af te rijden, en zo via de Moezel naar huis te rijden. Welliswaar een omweg, maar toch leuk om te doen, en je staat niet stil. In Wittlich gaan we de snelweg terug op, het is er zeer kalm. De roetfilter kan hier eens goed gereinigd worden …

Net voorbij de grens met Duitsland, in België, staan we plots stil: 3 kwartier voor 2,5 km. Tommeke wordt terug wakker en merkt het ook op, enkel een beetje te laat, de afrit zijn we net voorbij. De file is een gevolg van werkzaamheden (2 vakken naar 1) en van een zware regenpartij annex wolkbreuk die we net gemist hebben. Luik en omgeving, zo horen we op de radio, zit met ondergelopen tunnels en straten.

Wanneer de ellende voorbij is, horen en zien we dat vanaf de A13 snelweg tot aan het viaduct van Boirs alles stilstaat en dat zijn vele kilometers! Tommeke geeft ons dan ook de raad om via Maastricht om te rijden. Zo bereiken we dan uiteindelijk om 21u30 Genk, onze thuisbasis.