ntb

Kleinwalsertal lente 2011 dag 8

Kleinwalsertal lente 2011 dag 8

ntbZaterdag 4 juni 2011

Mittelalpe

Het is onze laatste wandeldag vandaag voor deze vakantieweek. Het is nog mooi weer, maar wel drukkend. We nemen de panoramaweg die vlak achter onze FeWo loopt en volgen die daluitwaarts tot in Riezlern.

Achter het casino van Riezlern gaan we terug te voet omhoog naar de Bergstueble waar we even verpozen en pannenkoek met spek eten.

Vandaar gaan we tot aan de Mittelalpe.

Door de opkomende bewolking zien we af om nog verder te wandelen, maar keren we om, en slaan we iets verderop af naar beneden naar Schwandweg. Op de hoofdweg aangekomen wachten we een 5 tal minuten op de bus, die ons tot in Riezlern brengt.

Ditmaal ondernemen we opnieuw een poging om de wandelweg opzij van de kerk te volgen. Na een geweldige bochtige afdaling tot aan het waterzuiveringsstation, volgt na het oversteken van de Breitach opnieuw een steile klim. We komen voorbij een rusthuis, waar we langsaf dalen terug naar de hoofdweg.

Aan de hoofdweg nemen we terug de bus tot net voor Mittelberg, en gaan we tevoet verder naar onze FeWo onder een dreigende lucht vol regen en onweder.

Genoodzaakt door het opkomende onweder en regenval eten we de soep binnen in onze FeWo. Nadien klaart de lucht helemaal open, en kunnen we terug in het avond zonnetje genieten van ons laatste avondmaal in het Kleinwalsertal. Nadien worden de koffers gepakt en gaan we slapen.

{gallery id=Kleinwalsertaldag8 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110604{/gallery}