Bergweg Baad

Kleinwalsertal lente 2011 dag 7

Kleinwalsertal lente 2011 dag 7

Bergweg BaadVrijdag 3 juni 2011

Walmendinger Horn (1999m)

Hoi Marc, hoor ik net als ik op de bus stap bij ons. Gerard stapt er net vanaf met zijn vrouw en vrienden. Er rest ons niet veel tijd om elkander iets te vertellen, daar de bus dadelijk vertrekt. Zij gaan naar de Fluchtalpe, wij de bergen in!

In Mittelberg aangekomen nemen we voor de eerste maal de berglift naar boven. Zonder retour ticket. Er is een slang wachtende mensen voor ons. Na de processie in het gebouw, mogen we eindelijk mee de cabine in. Ik weet nog net een plaatsje vooraan te bemachtigen, zodat ik ongestoord enkele foto’s en een filmpje kan maken.

In een mum van tijd zijn we boven. Daar maken we kennis met de uitkijk platforms. Neven het kopstation vertrekt een korte wandeling naar de bergtop, waar het kruis staat. Langsheen de weg staan er verschillende bloemen met verklarende bordjes. Toch nog een top bereikt…

Nadien wandelen we naar beneden richting Baad. De eerste alm die we tegenkomen nuttigen we een lekker bord zelfgemaakte goulashsoep. Het is de Obere Lüchle Alpe op 1750m. Gesterkt wandelen we langs een smal bergpad verder voorbij de Innerer Stierhof op 1680m tot aan de Starzelalpe op 1678m. We zitten nu al ver achter Baad door. Aan deze prive alm, zetten we de afdaling in.

Deze afdeling is niet eenvoudig, en kan je beter niet doen als het al enkele dagen nat is geweest. Eigenlijk deed ik de wandeling liever in de omgekeerde richting, maja, je hebt het niet altijd voor het kiezen. Als we de Innere Duraalpe op 1386m paseren, zitten we net terug op de kiezelweg richting Baad. Net als we Baad in zicht krijgen begint het opnieuw te druppelen. Met de bus rijden we tot in Mittelberg, waar we te voet verder wandelen naar onze FeWo met een dreigende lucht op de achtergrond. Bij Gasthof Alpenblick houden we nog een stop, voor een Eiskaffee en een Weissbier. Omstreeks 16u15 zijn we toch nog droog thuis geraakt. Er rest ons nog wat tijd voor een terrasje. Nadien volgt het avondeten op ons terras.

{gallery id=Kleinwalsertaldag7 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110603{/gallery}