Panoramaweg

Kleinwalsertal lente 2011 dag 6

Kleinwalsertal lente 2011 dag 6

PanoramawegDonderdag 2 juni 2011

Panoramaweg Baad & Bärgunt Hütte

Het zonnetje is terug van de partij vandaag. Na het ontbijt vertrekken we tevoet naar Mittelberg via de korste weg, tot net voorbij het centrum en de berglift, waar we de panoramaweg nemen tot in Baad.

Tussendoor zit er wel nog een helling in, en op het einde in Baad een korte ferme afdaling. Via de kerk komen we beneden aan in Baad, waar we aan de parking de wandelweg nemen naar de Bärgunt Hütte gelegen op 1409 m.

Het is een voortdurende lichtjes stijgende wandeling tot aan de alm. Bezweet besluiten we toch maar binnen te gaan zitten. Daar leren we de gezellige bazin Sabine kennen en haar selbstgemachten Erbseneintopf.

4 locals, maar kranige vrouwen, komen net al lopend de hut binnen. Blijkbaar een jaarlijkse traditie voor hun volgens de gesprekken die we in hun dialect opvangen. De alm hangt vol versierd met spreuken. Na het eten wandelen we terug, nu via de parallelweg.

Onderweg stoppen we aan een bank voor een kort gesprek met het thuisfront, in het zonnetje. Baad ligt er ook zonnebadend bij, een ijsje kan er nu wel vanaf. Niet zomaar een ijsje, neen, puur natuur, zelf gemaakt ijs van lokale koemelk. Lekker. Na het bezoek aan de souveniershop nemen we de bus terug tot in Mittelberg, en vervolgens de 4 tot bijna aan onze FeWo.

Het is nu 16u, tijd om aan ons terras te gaan beginnen. Nadien laten we ons culineair verwennen in Gasthof Alpenblick met een Cordon Bleu waar we samen aan tafel zitten met onze bovenburen. Later op de avond worden we uitgenodigd bij onze Vlaamse bovenburen voor lekkere Wolfsberger bubbels.

{gallery id=Kleinwalsertaldag6 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110602{/gallery}