Breitachklam

Kleinwalsertal lente 2011 dag 5

Kleinwalsertal lente 2011 dag 5

BreitachklamWoensdag 1 juni 2011

Breitachklam

Na de slecht weer dag van gisteren, ziet het er vandaag al wat beter uit. Na ons ontbijt wandelen we tevoet naar beneden, aan de bushalte slaan we af, richting Breitach.

Vandaar gaan we verder daluitwaarts tot het volgende dorp neven de rivier op.

Vervolgens nemen we de bus aan de hoofdweg te Hirschegg, tot juist voorbij Riezlern, waar we uitstappen.

Eigenlijk zijn we een halte te vroeg uitgestapt, dus dienen we even achter vangrails verder te wandelen tot de volgende halte. Dit is slechts enkele honderden meters, dat valt mee.

Daar gaan we flink bergaf, terug richting Breitach. Beneden staat nog een groot gasthuis, waar we starks zullen verpozen. Nu wandelen we verder neven het water op, richting Kasse 2 van de Breitachklam.

Net voor deze kasse kan je rechts omhoog naar het eerste gasthof van Oostenrijk, Gasthof Walserschanz, net aan de grens met Duitsland. Op hun website kan je de meer dan 400 jaar oude geschiedenis nalezen van dit gebouw. 13u, dus tijd om wat te eten. Een Algauer worst met friet en jachtsaus. Ook nu druppelt het lichtjes, maar dit maakt niet uit als je de klam doet. We nemen ruim de tijd om de klam aan te doen, en keren bij Kasse 1 in Duitsland via dezelfde weg terug.

Eigenlijk is het traject wat nu komt, van Kasse 1 naar Kasse 2, het mooiste, daar de klam dan stelselmatig wordt opgebouwd.

 

Na de klam blijven we de Breitach verder volgen tot aan het gasthof Waldhaus, waar we deugd nemen van een warme Jagathee.

Opgewarmd wandelen we verder neven de Breitach tot in Riezlern. Op deze wandelweg neven de Breitach is er een geologisch leerpad aangelegd. Vervolgens nemen we in Riezlern de bus tot in Mittelberg endaarna de 4 tot bijna aan onze FeWo.

{gallery id=Kleinwalsertaldag5 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110601{/gallery}