Riezlern

Kleinwalsertal lente 2011 dag 4

Kleinwalsertal lente 2011 dag 4

RiezlernDinsdag 31 mei 2011

Breitachweg naar Riezlern

Na de afgelopen warme dagen, geeft de weerman vanaf vandaag slechter weer. Voormiddag zou het nog droog blijven, vanaf de namiddag steeds meer toenemende bewolking met nadien regen en kans op een lokaal onweertje. We vertrekken met onze rugzak gevuld met regenjas en paraplu te voet vanaf onze FeWo omstreeks 10u.

Ditmaal gaan we achter ons huis om naar links, richting Hirschegg, waar we het centrum links laten liggen en via de Leidtobelbrucke, een houten brug, oorspronkelijk daterend van 1500, maar die in 1736 door een brandstichter volledig werd vernield, en nadien heropgebouwd, verder door wandelen naar Riezlern. Het naastgelegen huisje aan de brug is ook merkwaardig met vele kunstige zaken her en der.

Wat verder komen we terecht op de Burmi weg, met allerlei attracties voor de allerkleinsten. Deze weg blijven we volgen tot in Riezlern, waar we enkele winkels binnenspringen. We gaan tot aan het casino, waar we omkeren. We wandelen neven de kerk door, naar achteren. Een eindje verder voelen we de eerste druppels uit een zeer dreigende lucht vallen. We besluiten dan maar onze dagwandeling te onderbreken, en via een park langsheen het openlucht zwembad terug te keren naar de hoofdweg. Daar nemen we de Walserbus tot in Hirschegg aan het Walserhaus.

Ondertussen knorren de magen, en kiezen we voor het overdekte terras van Das Dorfscafe, tegenover het Walserhaus. Hier eten we een zelfgemaakte Käsespätzle met Walser bergkase. Mooi gepresenteerd (in al haar facetten) en nog lekker ook. Terwijl we eten worden de hemelsluizen wagenwijd opengezet. De koeien moeten gewassen worden… Na het eten klaart het terug even op, en steken we de weg over om de permanente tentoonstelling over het Kleinwalsertal te bezoeken. We maken ook gebruik van het gratis internet om even enkele belangrijke mails te beantwoorden.

Nadien rijden we met de bus verder tot in Mittelberg, en vervolgens met lijn 4 tot bijna aan onze FeWo. Het is nog vroeg in de namiddag, maar het ziet er niet goed uit.

Vandaar dat we met de auto het dal uitrijden naar Oberstdorf, het eerste grote stadje net over de grens in Duitsland. Als we aan de ReWe in de Fellhornstrasse willen uitstappen, giet het tot en met. Met een sprint geraken we niet al te nat binnen. Binnen winkelen we om ons te voorzien voor de rest van de week. Dat lukt vrij aardig. In de gietende regen laden we de auto vol en vertrekken we terug naar onze FeWo.

In Riezlern maken we om iets over 18u nog een halte aan Huize Kazimer, waar Alpenfreak en Limburger Gerard huist met zijn vrouw Rina en een bevriend koppel. We maken een korte babbel. Vervolgens rijden we verder. Zo is de dag toch nog tamelijk opgevuld geraakt. Geen terras vanavond, wel een goede filmavond binnen op de duitse zender BR.

{gallery id=Kleinwalsertaldag4 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110531{/gallery}