Akany-Fanantenana

Kinderen voor kinderen

Wandeling voor het goede doel

Op vrijdag 27 juni 2014 ga ik samen met mijn collega te voet van de kantoren van Arteel te Herent (Vlaams-Brabant) naar de Basiliek in Scherpenheuvel. Dit is een wandeltocht van circa 30 km. Dat vertelde mijn collega Eric Vandeputte mij onlangs. Hij is helemaal geen geöefend wandelaar, maar wel vastberaden om te wandelen. Hij doet deze wandeling voor een project in Madagaskar dat hem nauw aan het hart ligt. Voor iedere afgelegde km stort hij zelf twee euro op de rekening van de vzw Werkgroep Kinderen voor Kinderen. Ook jullie kunnen in gedachten met hem mee naar Scherpenheuvel wandelen. Iedere gift is welkom, zeer nuttig en bovendien fiscaal aftrekbaar (vanaf €40).

Madagaskar blijft tot de verbeelding spreken. Een prachtig exotisch eiland. Regelmatig zien we prachtige natuurfilms en documentaires over de unieke fauna en flora.

Helaas een medaille met een keerzijde. Zo behoort Madagaskar vandaag nog altijd tot de 10 armste landen ter wereld. Chronische ondervoeding, analfabetisme en ontzettend hoge kindersterfte zijn er de gevolgen van.

 

Met haar centrum Akany Fanantenana of Centrum van de hoop probeert de vzw Werkgroep Kinderen voor Kinderen mits scholing een duurzame oplossing aan te reiken. Akany Fanantenana is gelegen midden de rijstvelden op een boogscheut van de hoofdstad Antananarivo. Akany biedt gratis kwaliteitsonderwijs aan de armsten der armen in Madagaskar. Arm onder de armen wil zeggen dat het vaak om grote één ouder gezinnen gaat die het moeten stellen met minder dan 1 euro per dag. Deze gezinnen wonen vaak in mensonwaardige omstandigheden en beschikken niet elke dag over een normale maaltijd.

Op Akany ontvangen vandaag 240 kinderen kwaliteitsvol onderwijs en een warme maaltijd. Op jaarbasis verschafte Akany vorig jaar meer dan 50,000 warme maaltijden. Naast de scholing verschaft Akany onderdak aan 25 gezinnen. Sociale, juridische en medische bijstand maakt de bijstand volledig.

Naast de klassieke onderwijsvakken leren we onze kinderen en hun familie niet alleen wat hygiëne en discipline inhouden, maar leren we ze ook en vooral verantwoordelijkheid op te nemen voor hun leven.

Akany Fanantenana startte haar activiteiten 14 jaar geleden. Vandaag hebben een aantal van onze oud studenten de schoolbanken verlaten en staan ze op eigen benen, volledig onafhankelijk van elke verder hulp En zijn ze klaar en zelf in staat om hun kinderen een betere toekomst te bieden.

Akany steunen kan door Mij te sponsoren per gestapte kilometer of een vast bedrag voor het hele traject. De vzw Werkgroep Kinderen voor Kinderen is een erkende vzw die fiscale attesten kan afleveren voor elke storing van minimaal 40 euro. Uw bijdrage is heel welkom en maakt een groot verschil. Stortingen kunnen op rekening van KBC 431-0682301-70 of IBAN BE60 4310 6823 0170 met de mededeling “EVDP2014” 

Akany-Fanantenana

Verneem meer over de werking van dit centrum op hun website.