Kinderdijk

Kinderdijk

De 19 Kinderdijkse Molens

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, waar de Noord en de Lek samenkomen en voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens. Het is gelegen in de Alblasserwaard.

De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 19 windmolens zijn verdeeld in een rij van acht molens aan de Nederwaard (dit zijn de ronde stenen molens), een rij van acht rietgedekte achtkanters aan de Overwaard, met daarnaast een wipmolen; de Blokweerse molen die de polder Blokweer bemaalt en in de polder Nieuw-Lekkerland twee rietgedekte achtkantige molens.

Op onze terugweg naar huis komende van de Waddeneilanden zijn we hier even gestopt om langs de molens te wandelen. Het was op een donkere winterdag (12 februari 2013) met bijna geen toeristen, op enkele japanners en lokale inwoners na. In de zomer kan je hier letterlijk over de koppen lopen als tientallen bussen tegelijk deze plaats aandoen.

Wandelroutes in Kinderdijk kan je vinden op onze partnerwebsite Route You!

Het volledige fotoalbum met 36 foto’s in hoge resolutie kan je inzien op onze fotowebsite of met één klik op onderstaande foto!

Kinderdijk-smugmug