Kies mee de wandeling van het jaar

Wie haalt het ditmaal in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’?

Vijf wandelingen in Bornem, Borsbeek, Geel, Schelle en Vorselaar zijn nog in de running. Vanaf nu kan iedereen de wandelfiches downloaden op www.wandelingvanhetjaar.be, de trajecten uitproberen en online stemmen voor zijn favoriet. Medio augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend. 

Met de realisatie van twaalf knooppuntennetwerken, diverse wandelgebieden met lusvormige trajecten en allerlei themaroutes kreeg het wandelaanbod in de provincie Antwerpen de voorbije jaren een stevige kwaliteitsinjectie.

Steden, gemeenten, toeristische diensten en (natuur)verenigingen nemen voortdurend initiatieven om dat aanbod te versterken. Toerisme Provincie Antwerpen bekroont de knapste realisaties in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

Vijf kandidaten

De competitie leverde de voorbije jaren aantrekkelijke winnaars op: Schepswandeling in Balen (2012), ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten (2013), Talanderwandeling in Arendonk (2014), Klinkaartroute in Niel en Boom (2015) en Hobokense Polderwandeling in Antwerpen (2016).

Ook nu legt Toerisme Provincie Antwerpen de lat hoog. Na een grondige doorlichting van alle kandidaten op het terrein, maakte de wandeljury een selectie op basis van o.a. landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering.

Dat resulteerde in volgende shortlist:

  • Stiltepad Hingene in Bornem van Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland vzw
  • Borsbekenpad in Borsbeek van Streekvereniging Zuidrand
  • Betover(en)de Landduinenwandeling in Geel van Toerisme Geel
  • ‘Wandelen tussen veer en vliet’ in Schelle van Toerisme Rupelstreek vzw
  • Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar van Natuurpunt Nete en Aa

Wandelaar beslist

Op de campagnewebsite www.wandelingvanhetjaar.be vinden wandelaars sfeerfilmpjes en gedetailleerde wandelfiches van de vijf kandidaten.

Tot en met 15 augustus kunnen ze de trajecten uitproberen en online stemmen voor hun favoriet. Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters kijkt uit naar de ontknoping van de wedstrijd: “Deze shortlist illustreert hoe gevarieerd het wandelaanbod in onze provincie is. Er zitten aanraders bij voor zowel rustzoekers, natuurfans als families met jonge stappertjes. Je ontdekt typisch Kempense landschappen, de poëzie van Scheldeland of verbazend groene plekjes dicht bij ’t Stad. Deze wedstrijd is goed voor vele uren wandelplezier. Benieuwd welk van de vijf trajecten de wandelaars uiteindelijk het meest zal charmeren.”