wandelschoenenaanbinden.jpg

Kies mee met de wandeling van het jaar

Stem voor jouw wandeling van het jaar.

Wandelingen in Baarle-Hertog, Mechelen, Mol, Niel-Boom en Schilde dingen naar titel

wandelschoenenaanbinden.jpg

Wie haalt het ditmaal in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’? Vijf wandelingen in Baarle-Hertog, Mechelen, Mol, Niel-Boom en Schilde zijn nog in de running. Vanaf nu kan iedereen de wandelfiches downloaden op www.wandelingvanhetjaar.be, de trajecten uitproberen en stemmen voor zijn favoriet. Medio augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.

Met de realisatie van twaalf knooppuntennetwerken, diverse wandelgebieden met lusvormige trajecten en allerlei themaroutes kreeg het wandelaanbod in onze provincie de voorbije jaren een stevige kwaliteitsinjectie. Toch hebben sommige trajecten nog net dat tikkeltje meer. Dat geldt zeker voor de laureaten van de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

Nog vijf kandidaten

De wedstrijd leverde de voorbije jaren knappe winnaars op: de Schepswandeling in Balen (2012), ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten (2013) en de Talanderwandeling in Arendonk (2014).

Ook nu legt Toerisme Provincie Antwerpen de lat hoog. Na een grondige doorlichting van alle kandidaten op het terrein, maakte de wandeljury een selectie op basis van o.a. landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering.

Dat resulteerde in volgende shortlist:

  • Dodendraadpad in Baarle-Hertog
  • Mechels Broekwandeling in Mechelen
  • ‘Shaggy & Sherry en de schat van de baron’ in Mol
  • Klinkaartroute in Niel en Boom
  • Dobbelhoevepad in Schilde

De wandelaar beslist

Op de campagnewebsite www.wandelingvanhetjaar.be vinden wandelaars vijf fiches, met telkens een gedetailleerd kaartje en alle praktische informatie over het traject. Tot en met zondag 16 augustus kunnen ze online stemmen voor hun favoriet. Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme, kijkt uit naar de ontknoping van de wedstrijd: “Deze shortlist illustreert hoe gevarieerd het wandelaanbod in onze provincie is. Naast pure natuurwandelingen bevat hij enkele verrassende themalussen. Er zitten aanraders bij voor zowel de doorgewinterde stapper als families met jonge kinderen. Benieuwd welk traject de wandelaars het meest zal charmeren.”