wandelingvanhetjaar-tpa

Kies mee de wandeling van het jaar

Wie haalt het ditmaal in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’?

Op de shortlist van Toerisme Provincie Antwerpen staan vijf wandelingen in Balen, Niel, Oud-Turnhout, Retie en Westerlo. Nu is het woord aan de wandelaars. Op www.wandelingvanhetjaar.be vinden ze een sfeerfilmpje over de kandidaten en gedetailleerde fiches en gpx-coördinaten van de vijf trajecten.

Stemmen kan online tot en met 15 augustus. 
Variatie: dat vormt de grote troef van het wandelaanbod in de provincie Antwerpen.

De bijzonderste landschappen en mooiste plekjes verken je met behulp van twaalf knooppuntennetwerken, wandelgebieden met lusvormige trajecten en allerlei themaroutes.

Steden, gemeenten, toeristische diensten en (natuur)verenigingen nemen voortdurend initiatieven om dat wandelaanbod verder te versterken. Toerisme Provincie Antwerpen bekroont de knapste realisaties in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

Vijf kandidaten

De competitie leverde de voorbije jaren aantrekkelijke winnaars op: Schepswandeling in Balen (2012), ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten (2013), Talanderwandeling in Arendonk (2014), Klinkaartroute in Niel en Boom (2015), Hobokense Polderwandeling in Antwerpen (2016) en Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar (2017).

Ook nu legt Toerisme Provincie Antwerpen de lat hoog. Na een grondige doorlichting van alle kandidaten op het terrein, maakte de wandeljury een selectie op basis van onder meer landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering.

Dat resulteerde in volgende shortlist:

  • Keiheuvelwandeling van VVV Balen
  • Stiltewandeling in Landschap De Liereman van Toerisme Oud-Turnhout vzw
  • ‘Boeren langs de Grote Gracht’ van Gemeente Retie
  • ‘Nen Nielse Oemweg’ van vzw Toerisme Rupelstreek
  • ‘Wandelen langs water en kastelen’ van Gemeente Westerlo

Wandelaar beslist

Op de campagnewebsite www.wandelingvanhetjaar.be vinden wandelaars een sfeerfilmpje over de kandidaten en gedetailleerde fiches en gpx-coördinaten van de vijf trajecten.

Tot en met 15 augustus kunnen ze de trajecten uitproberen en online stemmen voor hun favoriet.

Gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes kijkt uit naar de ontknoping van de wedstrijd: “Topnatuur, deugddoende stilte, fotogenieke vijvers, graffitikunst of imposante kastelen: de kandidaten op de shortlist zitten vol verrassingen. Deze editie van de wedstrijd is opnieuw goed voor vele uren wandelplezier in de provincie Antwerpen. Benieuwd welk van de vijf trajecten de wandelaars uiteindelijk het meest zal charmeren.”

Meer info:

Gedetailleerde wandelfiches en gpx-coördinaten op www.wandelingvanhetjaar.be.

Stemmen kan nog tot en met 15 augustus op www.wandelingvanhetjaar.be.