Kerstmarkten in Wallonië en Brussel

Winterpret Brussel

Winterpret is er terug met zijn kerstdorp, een reuzenrad en tal van andere attracties, van 28/11 tot 04/01/2015.
Deze 14de editie brengt buitenlandse culturen in beeld. Eerst en vooral de Stad Quebec met de artistieke installatie “De Sneeuwbal” en een markt met typische producten. En dan is er ook nog de 22 meter hoge prachtige kerstboom geschonken door de stad Riga die de Grote Markt met zijn duizenden lichtjes zal doen fonkelen. De editie van 2013 werd bekroond met de titel derde beste kerstmarkt van Europa, net na die van Straatsburg en Dresden.

Een groter wandelparcours dat zich uitstrekt tot aan het Muntplein en nieuwe straten omvat . De markt biedt zo de bezoekers en handelaars een betere doorstroming. De eregast van Winterpret is dit jaar de stad Quebec. Een mooi programma en een originele installatie brengen het nieuwe plein “Ville de Quebec” tot leven.

Een prachtige traditionele kerstboom uit Riga, de hoofstad van Letland en Europese cultuurhoofdstad 2014, wordt op onze prachtige Grote Markt gezet. Het nieuwe klank- en lichtspel ontworpen door Koert Vermeulen zorgt voor een onvergetelijke sfeer.

De tentoonstelling ’’Giants of the Earth’’
Als wereldpremière verwelkomt de Beurs een gloednieuwe tentoonstelling voor het hele gezin, ’’Giants of the Earth’’. Gigantisch grote dieren laten de vloeren van dit historische gebouw daveren.

Electrabel verlicht het Sint-Katelijneplein
De gerenoveerde voorgevel van de Sint-Katelijnekerk wordt elke avond omgetoverd tot een ijskathedraal tijdens het prachtig klank- en lichtspel. Een ‘videomapping’-project brengt deze door de Brusselaars geliefde kerk tot leven.

Het nieuwe wandelparcours van de kerstmarkt strekt zich uit tot aan het Muntplein en omvat nieuwe straten. Dat zorgt voor een betere doorstroming voor bezoekers en handelaars. De ijsbaan van Winterpret wordt eveneens geïnstalleerd op het Muntplein waar groot en klein hun hart kunnen ophalen in een nieuw magisch decor.


Luik, kerststad

De grootste en oudste kerstmarkt van België biedt animatie, ontdekkingen en typische producten. In Luik van 28/10 tot 30/12/2014.
200 chalets bieden je gedurende 5 weken alle mogelijke en denkbare seizoensproducten. De ideale gelegenheid dus om het ideale geschenk te vinden.
In het dorp staan 4 themahuizen: Le Chalet de la Gruyère, La Maison ardennaise, La Maison du Pèket en Le Chalet “Au pied des pistes”

Activiteiten: een sleebaan, een ijsbaan en een collectie kerstballen. Vergeet ook niet de kerk, de kribbe met de poppen, het gemeentehuis en de Dorpsraad verantwoordelijk voor de activiteiten.
De collectie kerstballen: Poolse ambachtelijke glasblazers maken ter plekke prachtig gekleurde kerstballen.
De golf van de kerstman: zodra je aankomt, word je ondergedompeld in het schemerduister en ontdek je een prachtig kerstdecor. Het parcours met 18 holes wordt aangegeven met fluoverlichting en kronkelt door de tent en op een mezzanine waar je een feeëriek uitzicht hebt op alle decors.


Kerstmarkt in de Abdij van Maredsous!

De Abdij van Maredous stelt je voor om de kerstsfeer op te snuiven op haar traditionele kerstmarkt. Elk weekend van 28/11 tot 28/12/2014.
Er wacht je een ambachtelijke markt, met tal van exposanten, originele ambachtslui, concerten en diversie activiteiten. Alle seizoensartikelen zullen er zijn: streekproducten, vleeswaren, ambachtswerk, geschienkideeën, enz.
Nieuw 2014: ijsbaan
Data editie 2014: November: 28 en 29, December: 06, 07, 13, 14, 20, 21, 25, 27 en 28.
Prachtige locatie in de Abdij van Maredsous Beleef een unieke Kerstmis.


Bergen “Hart van Sneeuw” 2014

Nieuwe editie van deze beroemde markt met diverse activiteiten voor jong en oud! In Mons van 06/12 tot 04/01/2015.
De stad Bergen stelt een schaatsbaan voor van 900 m² die ook toegankelijk is voor mensen met beperkte mobiliteit, evenals een prachtige kerstboom en het traditionele kerstdorp met een vijftigtal chalets. De ambachtslui stellen u prachtige seizoensproducten en geschenkideeën voor.
Tal van animaties zijn voorzien:

  • Steltlopers en jongleerders
  • Vuurspuwers en muziekgroepen
  • De kerstman en de kerstvrouw in hun koets
  • Een curling piste op de Place du Marché-aux-Herbes

Bergen “Hart van Sneeuw”? Een onvergetelijke kerst!


Ambachtelijke kerstmarkt in de grotten van Wonck

Ontdek een van de origineelste kerstmarkten van Wallonië! In Wonck van 12 tot 14/12/14.
De vergulde en verlichte galerijen worden opgevrolijkt door een zeventigtal ambachtslui, kunstenaars en handelaars.
Tal van streekspecialiteiten en ambachtelijke producten wachten u in de grotten.