coverkaartwandelnetwerkKempenseHeuvelrug

Kempense Heuvelrug

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug vernieuwd en uitgebreid

De Kempense Heuvelrug was het allereerste wandelnetwerk in de Kempen en dateert van 2005. Het combineert dennenbossen, metershoge zandduinen en spectaculaire luchtwortels. De vallei van de Kleine Nete ligt bezaaid met fotogenieke vennen, vijvers en plassen. De natuurgebieden Zwart Water, Snepkensvijver of Olens Broek verken je het best met laarzen en een verrekijker. Ook Provinciaal Groendomein Prinsenpark – ooit een favoriet van onze koninklijke familie – charmeert met een royale portie groen.
Bovendien is er veel beleving langs het netwerk, met o.a. een uitkijktoren, vistrap, een picknickeiland, vogelkijkhutten, knuppelpaden, landschapskunst en speelzones.
Toerisme Provincie Antwerpen optimaliseerde het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug met 39 kilometer aan nieuwe trajecten, vooral in Herentals (o.a. Park Le Paige en Toeristentoren). En verder nog aantrekkelijkere trajecten (bv. Olens Broek en Prinsenpark), vlottere verbindingen en extra natuur (Breeven in Geel).
De gloednieuwe wandelkaart biedt een overzicht van alle routes en knooppunten.
De kaart bevat ook vijf suggestielussen: Zwart Water en Snepkensvijver (11,1 km), Ontdekkingstocht (5,2 km) in Herentals, Hekselienpad (2,5 km) en Koninklijke Kempen wandeling (16,7 km) in Retie en het buggy- en rolstoelvriendelijke Reuze Rollerpad (0,9 km) in Kasterlee.

 

Info

coverkaartwandelnetwerkKempenseHeuvelrug

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug omvat 350 kilometer routes langs knooppunten in Geel, Herentals, Kasterlee, Olen, Oud-Turnhout en Retie
De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers.
De kaart van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug kost 8 euro.
Ze is te koop bij de toeristische diensten van de hierboven vermelde gemeenten en bij Standaard Boekhandel.
Meer details, suggestielussen en bestelinfo kaart op Kempen.be.

Gilbert Roels