Karinthië herfst 2021

Karinthië herfst 2021

Zondag 26 september 2021 – zondag 3 oktober 2021:
Wandelvakantie in het Oostenrijkse Karinthië

De Wandelkrant heeft ieder jaar een of meerdere wandelvakanties in samenwerking met B&V Reizen. Wij verzorgen de wandeluitstappen, B&V Reizen verzorgt de reis van autocar tot hotel.

Om op een zo Corona veilige manier te kunnen reizen hebben we het programma en de datum van onze eerder geplande vakanties naar het Zuiderse Karinthië (Oostenrijk) moeten aanpassen.

Na het ontbijt neemt onze autocar je mee naar de start van onze dagwandeling. Onderweg voorzien we meerdere drankpauzes (zelf mee te nemen). Halverwege volgt onze “Rast”. Dat kan een gewone picknick zijn of een pauze aan een herberg/alm/hut naargelang het traject op de dag zelf. Je wordt hier op voorhand over geïnformeerd. Vervolgens wandelen we verder tot waar onze autocar je opnieuw oppikt om je terug veilig af te zetten aan het hotel. Elke dag opnieuw.

Maandag 27 september 2021:

Seebachtal

Vanaf het hotel met de autocar naar het Seebachtal (28 km / 45 minuten autocar).

Vanaf de parking van de Ankogelbahn / Hotel Alpenrose (1278 m) doorheen het vlakke Seebachtal omringd door bergen en watervallen. Natuurleerpad aan de Stappitzer See. Op het einde na 3,88 km wacht ons een korte pauze bij de Schwussnerhütte (1338 m). Terug via het pad aan de linkerzijde doorheen een bosje.


Vrije tijd en eten Millstatt (1 uur)

Slow Trail Zwergsee: met de autocar vanaf de parking aan de Billa omhoog naar de start van de Slow Trail Zwergsee. Parking aan het kerkhof boven. Wandeling met slechts 71 hoogtemeters naar het panoramisch platform met zicht op de Millstätter See. Terug via dezelfde weg.

Als alternatief kon je in Millstät blijven.

Webinfo + kaart/foto’s

Dinsdag 28 september 2021:

Künstlerstadt Gmünd – Panoramaweg Goldeck.

We rijden met de autocar vanaf ons hotel naar Gmünd. Samen verkennen we kort het kunstenaarsstadje (beeldentuin, gallerijen, toegangspoort). Vrij middagmaal.

Nadien rijden we door naar de Panoramaweg Goldeck. Hier kan eenieder naar een van de 3 almen/hutten gaan die hij of zij verkiest. Wij kiezen zelf voor de Kapeller alm.
 

Woensdag 29 september 2021

Millstatter See oeverweg (12 km vlak, zuidoever) van Seeboden tot aan de camping van Döbriach.
Volledige beschrijving/kaart/foto’s via deze weblink.

De laatste kilometers hebben we in gietende regen ondergaan. Dit was dan ook het enigste regen moment van onze gehele reis. Er bleven ook een aantal in Spittal am Drau slenteren/shoppen.

Doordat we zeiknat waren en de wolken richting Danielsberg kwamen werd dit ook niet meer opgenomen in het programma.

Donderdag 30 september 2021:

Weissensee => Naggler alm

Met de bus naar de parkeerplaats van de berglift. Te voet links van het grondstation omhoog over een brede kiezelweg naar de Naggler alm. Eten en drinken, en terug naar de Weissensee. Genieten bij een van de vele terrasjes op een bankje van de heerlijke omgeving. Een deel bleef beneden aan de Weissensee en enkelen maakten zelfs een 2 uur durende boottocht op de Weissensee.

Vrijdag 1 oktober 2021

Jenig: rondwandeling Mösslacherhof 12,8 km met mooie panorama’s en pauzeplaatsen met mooi zicht (met de bus tot in Kreuth).

Vanaf berghotel Presslauer wandelen we eerst naar het 5,2 km verder gelegen Mösslacherhof. Deze was wel gesloten maar we konden wel gebruik maken van de banken. Hier heb je een fantastisch uitzicht. Ondertussen hebben we eerst 104 meter geklommen maar daarna ook 178 meter afgedaald, allemaal over goed begaanbare smalle wegen.

Na een ruime drank/eetpauze keren we terug via een parallelle weg richting bos. Hierbij gaat het 2 km continu lichtjes omhoog tot 1270 m. De laatste 5 km dalen we terug af naar het berghotel Presslauer.

Een groepje besliste om zelf op eigen houtje verder af te dalen naar Hermagor waar we deze oppikten op onze terugreis met de autocar.

Foto’s rondwandeling Mösslacherhof.

Zaterdag 2 oktober 2021:

Mallnitz (1191 m) => Stockerhütte => Jamnigalm (1748 m)
We parkeren de bus nabij de camping die iets voorbij aan de linkerzijde van het treinstation ligt. We wandelen van hieruit naar de Stockerhütte via een pad. Onderweg moeten we het pad verlaten vanwege boswerkzaamheden. Die stonden niet aangekondigd. Via de weg bereiken we de Stockerhütte. Enkelen kiezen om nog naar de hoger gelegen Jamnigalm te gaan. Die is ook onaangekondigd gesloten daar de wird met zijn schapen naar de Stockerhütte is afgezakt om deze te laten scheren. Een mooi schouwspel om naar te kijken. We genieten ook van de lekkere kaasschotel, goulash soep of andere jausen. Nadien keren we te voet terug, genietend van de imposante bergen die de weg afbakenen.

Stockerhütte (1290 m)

Ter info:

Met bovenstaand programma hebben we geen Karnten Card nodig gezien we geen bergliften gebruiken. We worden elke dag naar de start van de wandeling gebracht met de autocar en op het einde van de dag terug opgehaald met onze autocar. Zo blijven we ook veilig samen in onze eigen bubbel.

Op 800 meter van ons hotel ligt een grote moderne dennenwinkel (lees: SPAR). Altijd handig om wat drank/eten/snoep in te kopen voor onderweg. Tip: neem zelf bestek / drankfles / vershoudfolie / boterhamdoos mee van thuis uit voor de dagen dat we gaan picknicken.

We maken “haalbare” dagwandelingen zodanig dat iedereen goed ter been mee kan. Er staan zowel héél vlakke wandelingen (dal- en oeverwandelingen) in het programma als wandelingen met wat meer hoogtemeters.

Maar de grootste hoogtes overbruggen we met … onze autocar – indien mogelijk, want onze autocar mag/kan niet overal rijden. Doch proberen we het maximale eruit te halen, want het is EINDELIJK jullie “wandelvakantie”!!! Dat zijn we momenteel aan het uitpuzzelen.

Zo kunnen we Corona proof met onze eigen wandelbubbel hopelijk dit jaar toch nog genieten van een veilige en welverdiende wandelvakantie in de Oostenrijkse bergen.

Prijs : € 650 per persoon op basis van een 2-persoonskamer
Toeslag singel : € 70.
We verblijven in het recentelijk gerenoveerde 3*** Gasthof Hotel Winkler.

Inbegrepen:

  • 7 x avondmaal, overnachting en ontbijt
  • 2x dagreis en alle excursies met luxe autocar tot start/einde van de wandeling
  • BTW, wegen- en verblijfstaksen
  • elke dag wandelbegeleiding

Niet inbegrepen:

  • drank aan tafel en andere maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
  • reisverzekering

Boeken kon via https://www.bvreizen.com/

Vergunning C3297