Jubileumtocht Vilt

Jubileumtocht met sprookjestocht te Vilt

Wandelvereniging Vilt 60 jaar

Dit weekend viert de Wandelvereniging Vilt haar 60 jarig jubileum en dit met allerhande activiteiten zoals een speciale Jubileumtocht op zaterdag 4 juni door de Zuid-Limburgse heuvels en een Sprookjestocht op zondag 5 juni voor de allerkleinsten met levende sprookjes onderweg.

De speciale Jubileumtocht omvat prachtige routes uitgezet over 4 afstanden: 7, 14, 21 en 28 kilometer. De Sprookjestocht met 8 uitgebeelde sprookjes start in groepjes van 10 tot 13 uur en is 6 km lang.

De start voor beide tochten is vanaf de Aula van het College van Adelante in Houthem, Onderstestraat 29, Valkenburg (Nederlands Limburg). Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving. Een IVV stempel is voorzien.

Jubileumtocht

Alle routes brengen de wandelaars naar de mooiste stukjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Over holle wegen, door pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen en carré-boerderijen, langs fraaie hoog- en laagstam boomgaarden en met prachtige vergezichten over de heuvels. Onderweg kunnen de wandelaars zoals altijd gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.

De 7 kilometer route is speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen. De route van de 14 km loopt via Chateau St. Gerlach, Strabeek en Ravensbosch via de rust in Schimmert naar Klein Haasdal, Groot Haasdal en Kloosterbosch.

De 21 km wandelaars maken in Schimmert een lus richting de sportvelden van Schimmert en Groot Haasdal, terwijl de wandelaars van de 28 km een extra lus maken naar Genzon en Waterval en na een rust in Raar terugkeren via Waterval en Groot Haasdal.

Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt zoals gebruikelijk € 2,50 exclusief sticker.
De sticker kost € 0,25. Leden van erkende wandelverenigingen ontvangen zoals gebruikelijk een korting van € 1.

De Jubileumtocht vindt plaats onder auspiciën van de kWbn en gaat onder alle weersomstandigheden door.

Sprookjestocht

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum wordt ook weer een echte Sprookjestocht voor onze jongste wandelaars georganiseerd. Er is een leuke route van 6 kilometer uitgezet waar de kinderen met hun ouders/grootouders/ verzorgers heerlijk kunnen wandelen. Starttijd is tussen 10 en 13 uur, er wordt gestart in groepjes.

Tijdens deze tocht worden langs de wandelroute acht sprookjes uitgebeeld door de Toneelvereniging Vilt. Bij elk sprookje kunnen de kinderen dan genieten van het spannende sprookjesverhaal en hier en daar wordt wat lekkers of een leuke attentie uitgereikt.

We lopen dan langs Chateau St Gerlach en via Ingendael richting de Valkenier, over de Plenkertstraat, het pad langs de Geul en weer terug naar Adelante.

Het inschrijfgeld voor deze bijzondere tocht is ook bijzonder: iedere deelnemer betaalt slecht € 1,00. Na afloop van de Sprookjestocht worden de kinderen verrast door allerlei leuke activiteiten. Als ze nog niet moe zijn van het wandelen kunnen ze springen op het springkussen, genieten van een leuke clown en nog meer verrassingen. Uiteraard kunnen ze samen met hun begeleiders ook nog iets lekkers drinken en eten.

De Sprookjestocht vindt plaats onder auspiciën van de kWbn en gaat onder alle weersomstandigheden door.