ITB 2015

Berlijn, 6 – 8 maart 2015

Vorige week vond weer de grootste toerisme beurs plaats ter wereld, in Berlijn. Niet minder dan 26 hallen, waarvan verschillende drie verdiepen omvatten, waren nokvol gevuld met wat er op deze aardklomp aan toeristisch aanbod te vinden is. Een uitgelezen kans om een prospect te maken om nieuwe oorden te ontdekken.

Van woensdag tot en met vrijdag is deze beurs enkel open voor professionals en pers. In het weekend kan dan “jan en alleman” binnen na het kopen van een ticket.

10.096 standhouders vanuit 186 landen, waarvan twee derde buitenlands, stonden in 26 hallen. 115.000 beursbezoekers zakten hiervoor af naar Berlijn. De Wandelkrant ook 🙂 ! De beurs kende een omzet van 6,7 miljard euro aan zakentransfers. Hier deelde de Wandelkrant niet in mee 🙁

 

Normaliter was ik vrijdag voormiddag al op de beurs, ware het niet dat de Airbus van Transavia dienst weigerde en in allereil vanuit Amsterdam een Boeing werd overgevlogen inclusief opgetrommeld reserve personeel. 3 uur later als voorzien vertrekken we voor een vlucht van nauwelijks een uurtje. Stipt om halftwee sta ik in Hal 7 voor mijn eerste afspraak. Nadien volgen de andere afspraken bij de verschillende regio’s die mij contacteerden. Gelukkig had ik al mijn afspraken op namiddag kunnen geplaatst krijgen, op eentje na. Na de beurs spring ik even binnen bij een Thai voor een overheerlijke schotel met een zachte curry saus. En maken we nog een korte wandeling aan de Kurfürstendam, waar mijn hotel vlakbij gelegen is. Het KaDeWe, oftewel Kaufhaus Des Westen is nog tot 21 uur geopend. Is dit het grootste winkelcomplex in het Westelijk halfrond? Het omvat bijna 2 grote blokken midden in de stad en is via een luchtbrug verbonden met elkaar.

Zaterdag doorlopen we verder de beurs en ontdekken zo wat deze aarde allemaal te bieden heeft aan toeristische pleisters. In de vooravond neem ik de U-Bahn, de ondergrondse, om enkele uitstappen te ondernemen in Berlijn. De Alexanderplatz en Mitte staan op het programma. In een voormalig Oos-Berlijns restaurant nuttig ik de dagaanbieding: Schnitzel mit pommes. In de hotelbar wordt alles nog eens doorgespoeld met een Berliner Kindl.

Zondag rest me niet veel vrije tijd. Een wandeling richting Tiergarten, een pizza eten, de winkels van Kurfurstendam bezichtigen, … en de bus nemen naar de luchthaven.

Tijdens de heenvlucht was het bewolkt en zagen we enkel een wit dek onder ons. Nu, tijdens de terugvlucht, is het open weer en kunnen we genieten van het landschap onderweg.

Bijgaand een kleine fotoreportage gemaakt met mijn mobieltje met enkele indrukken van Berlijn, de ITB en de vlucht.

{gallery id=ITB2015 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}ITB2015{/gallery}