Huttopia

Huttopia: terug naar het échte kampeergevoel

Huttopia geeft een nieuwe dimensie aan natuurcamping en glamping

Met veel vrije natuur op de campings, een heel eigen filosofie en een breed assortiment stoere tenten en chalets ontwikkelt de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie.
Het merk Huttopia staat voor ruim opgezette natuurcampings in de mooiste landschappen, maar ook voor vrijheid, ontspanning, comfort, authenticiteit en het genieten van bijzondere momenten.

Hiermee is Huttopia voorloper in de markt en sluit met haar visie aan op de groeiende outdoor markt, de
behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. Met een goed doordachte filosofie waarin
natuur, vrijheid en buiten leven de boventoon voeren, zet Huttopia een geheel eigen koers in. Alles draait
om het échte kampeergevoel. Andere belangrijke speerpunten zijn kwaliteit, comfort en persoonlijke aandacht.

42 eigen locaties in Frankrijk

Op dit moment telt de groep 38 natuurcampings en 4 villages onder het merk Huttopia, de meeste zijn
gelegen in Frankrijk. Zoals ieder jaar, sinds de start in 2005, wordt de groep in 2020 met een aantal nieuwe
bestemmingen uitgebreid, waaronder 1 in Nederland. Buiten Frankrijk zijn er ook locaties in de Verenigde Staten, Canada en China.
Alle parken zijn eigendom van het bedrijf, er zijn geen franchisenemers.
In tegenstelling tot andere campings en vakantieparken geeft Huttopia haar gasten veel ruimte. Geïnspireerd door de ‘campgrounds’ in de nationale parken van Noord-Amerika, verblijven de gasten altijd op een locatie midden in de natuur en hebben veel groen rondom hun kampeerplaats, tent of chalet. Dit gevoel van vrijheid is kenmerkend voor Huttopia. ‘Soms moet je echt je best doen, om je buren te zien.’

Terug naar het échte kampeergevoel

De campings en villages van Huttoppia bieden een mix van standplaatsen en accommodaties. In eigen
beheer ontwikkelde de organisatie verschillende tenten en chalets die aansluiten op de filosofie en passen in het natuurlijke landschap. Canvas en hout, daar draait het om. En altijd vrijstaand: geen strakke rijtjes of directe buren. De variatie is groot, van ruime stevige safaritenten tot houten chalets met meer slaapkamers. De grootte varieert, evenals de inrichting en voorzieningen in de accommodatie. Maar basis-comfort is er altijd, denk bijvoorbeeld aan een goed bed. ‘Iedereen wil een goede nachtrust en lekker slapen.’

Lekker ontdekken

Iedere Huttopia accommodatie nodigt uit om iets te ondernemen. De gasten worden gestimuleerd om
eropuit te gaan, de omgeving te ontdekken en kunnen kiezen uit een van de vele gezins- en natuuractiviteiten. Elk park heeft een veelzijdig programma met sport, avondvoorstellingen en ‘ontdekkings’-activiteiten. Huttopia houdt van water. Een meer, een rivier, de zee, veel locaties liggen aan of bij het water. Kajakken, roeien, surfen en andere watersporten zijn altijd dichtbij en worden door het park zelf of door een lokale partner aangeboden. Daarnaast hebben bijna alle parken een goed zwembad met een apart kinderbadje. Vooral voor Nederlandse gasten blijkt dit een belangrijk aspect.

Huttopia Bike voor alle fietsliefhebbers

Vanaf 2019 zet Huttopia vol in op fietsen en introduceert ‘Huttopia Bike’, een nieuwe onderneming voor fietsenverhuur. Op diverse locaties zorgt Huttopia Bike voor een breed assortiment fietsen, voor elk wat wils. Van kinderfietsjes tot e-bikes, van familiefiets met zitjes tot een mountainbike. Het aantal fietsen verschilt per camping, maar op sommige locaties kan het oplopen tot meer dan 40.

Meer info op: https://europe.huttopia.com/nl/