Huttopia-de-meinweg

Huttopia opent tweede locatie in Nederland

Huttopia opent tweede locatie in Nederland in Nationaal Park De Meinweg voor glamping hartje natuur

Op 1 juli opent de Franse specialist in natuurcampings, Huttopia, haar tweede locatie in Nederland. In het bijzondere landschap van Nationaal Park De Meinweg in Noord-Limburg is een nieuw paradepaardje ontwikkeld. Een prachtige plek van glooiend, bosrijk terrein, metershoge pijnbomen en spectaculaire natuur. Met 27 ha en 250 staanplaatsen of accommodaties, is de nieuwe camping uitzonderlijk ruim opgezet en heeft alles in zich voor een fantastische vakantiebeleving midden in de natuur van het Nationaal Park. Twee jaar geleden opende Huttopia de eerste Nederlandse natuurcamping, De Roos aan de Overijsselse Vecht, daarnaast telt de groep inmiddels 52 bestemmingen in Frankrijk.

De nieuwe Camping Huttopia De Meinweg is gevestigd op de plaats van voormalige vakantiepark Elfenmeer, maar is volledig nieuw ontwikkeld in de kenmerkende Huttopia-stijl. Dat betekent een keuze voor natuurlijke en duurzame materialen en zo min mogelijk steen en beton. Alle accommodaties, voorzieningen en faciliteiten zijn door Huttopia opgebouwd. Het aantal plaatsen en accommodaties is teruggebracht van 800 in de oude situatie, naar 250 bij Huttopia. Een betere illustratie voor het belang dat Huttopia hecht aan de natuur, is er niet.

Een groene metamorfose

Wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen sluit zich daarbij aan: “We zijn zeer verheugd met de opening van Huttopia de Meinweg. Een geweldige plek boordevol klein geluk in Roerdalen voor een ontspannen verblijf in het groen. Waar bezoekers kunnen genieten van rust, ruimte en natuur. Het terrein heeft een groene metamorfose ondergaan, passend bij de kwaliteitsimpuls die wij als gemeente voor ogen hadden. De verbinding met de lokale ondernemers vinden wij een pré. Glamping in de natuur! Een mooi concept. Wij wensen onze nieuwe ondernemer Huttopia veel succes.”

Glamping in de natuur

De 250 plaatsen op Camping Huttopia De Meinweg zijn ruim over het terrein verdeeld, zodat er altijd vrije natuur rondom is. Huttopia doet niet aan hutje-mutje en strakke laantjes. Zo zijn er 100 plaatsen voor mensen met eigen tent of caravan, 80 staanplaatsen voor een camper en 70 accommodaties waaronder de Cahutte (beneden een blokhut, boven slapen onder tentdoek), de comfortabele tenten Trappeur en Canadienne, houten chalets Evasion en Portland en tot slot een aantal pipowagens. Veel accommodaties zijn voorzien van een eigen badkamer en keuken.

huttopia-camping-de-meinweg-hebergements-cahutte-1 huttopia-camping-de-meinweg-hebergements-tente-canadienne-ii huttopia-camping-de-meinweg-hebergements-tente-trappeur

Extra comfort voor campers

Met de groei van het aantal camperbezitters, wordt voor het eerst een apart deel voor deze kampeerders ingericht. Door de hoogte, breedte en lengte vragen campervoertuigen om andere voorzieningen, zodat je makkelijk je plaats kunt bereiken. Maar ook dit is volledig in Huttopia-stijl, dus volop groen. Alle plaatsen hebben water en elektriciteit.

Fiets en wandelroutes naast de deur

De prachtige omgeving nodigt uit voor allerlei vormen van natuurbeleving. Naast de camping starten veel wandel- en fietsroutes voor kilometerslange ontdekkingstochten door het Nationaal Park en aan de overzijde van de weg ligt een verkoelend meer om te zwemmen, te roeien of te kanoën. Net als op alle andere Huttopia-bestemmingen heeft ook De Meinweg in de zomermaanden een breed activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen, en er komt een verwarmd en overdekt zwembad.

Het centrale ontmoetingspunt Centre de Vie heeft bovendien een groot terras waar ook daggasten welkom zijn voor een drankje of hapje.

Over Huttopia

Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. De Huttopia-groep telt op dit moment 65 locaties wereldwijd, waarvan 54 Camping & Village Huttopia, 6 CityKamps (powered by Huttopia) en 5 overige campings. De bestemmingen zijn Frankrijk, Nederland, Canada, Verenigde Staten en China. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een kinderbadje.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende duurzame tenten en chalets van ‘canvas & hout’ met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’.

Huttopia heeft een eigen brandstore ‘Camp de Base’ en reisbureau in Nederland aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht. Voor informatie: www.huttopia.com.