Hoe trekt Dirk Nollet de Großglockner over?

Met M.A.N. oldtimer tractoren de Großglockner over

Onlangs kregen we een seintje van Dirk Nollet, zaakvoerder van GPS4Rent.be dat hij er even op uit zou trekken, de bergen in. Ah, ga je dan met de motor of met de koersfiets de Großglockner over, was mijn vraag meteen aan hem. Neen, vertelde hij me, ik had jaren geleden eens een blog bericht gelezen op je Wandelkrant website over een Nederlandse familie die deelnam aan een oldtimer tractor treffen om gezamenlijk de Großglockner over te tuffen, en dat leek me wel een leuk idee. Samen met mijn broer Paul en onze beide echtgenotes zijn we dan ook vertrokken voor deze uitdaging.

Er waren bijna 500 deelnemers in totaal, waarvan 8 Belgische. Onze M.A.N. tractoren dateren van het bouwjaar 1959 en 1961.

Het spijtige van deze editie was de dag van de tocht zelf dat we de Großglockner over gingen het wat minder goed weer was met ijs, regen en al wat sneeuw. Maar slechte kledij bestaat niet hé!

De dagen ervoor was het wel mooi weer. Er waren dan ook verschillende mooie activiteiten waar we aan deelgenomen hebben: rondritten, interviews, tentoonstellingen, markten en shops, dans en muziek. Uiteraard werd alles afgesloten met een spetterend feest volgens Oostenrijkse tradities en folklore.

De beide M.A.N. tractoren hebben zonder problemen de eindbestemming op de Großglockner gehaald op 2500 m, en zijn ook zo terug naar beneden kunnen rijden.

Het was een unieke ervaring, vatbaar voor herhaling, vat Dirk samen. Dat geloven we graag.

Meer info op: http://www.traktorwm.at/en/ (Traktor WM 2017)

 

MAN-in-de-bergen MAN-op-weg

Foto’s: op weg naar de Großglockner (© Dirk Nollet)