Historische wandeling Vliegveld Asch

Erfgoedapp Vliegveld Asch

In de buurt van de voormalige kolonie van Asch liggen verschillende bunkers en betonplaten van het oude vliegveld als stille getuigen van het Asserse oorlogsverleden. Met behulp van de Erfgoedapp kan je er een wandeling maken die deze verschillende historische elementen met elkaar verbindt.
Er werden twee versies ontwikkeld, één die specifiek gericht is op volwassenen en de andere versie is ontwikkeld i.s.m. het Geheugencollectief voor families met kinderen.

Op woensdag 29 november 2017 om 14.00 uur wordt deze wandeling samen met de kindergemeenteraadsleden officieel geopend. De wandeling duurt 2,5 km en is gratis, iedereen van jong tot oud is van harte welkom tijdens de opening van deze fascinerende wandeling. We starten bij vzw Arbeidskansen, Bilzerweg 88 te As, en verkennen zo de geschiedenis van het vliegveld. Vergeet zeker je smartphone niet, zodat je ter plaatse de app kan downloaden! Of download hem reeds op voorhand via de website www.erfgoedapp.be.

De wandeling werd gerealiseerd met de steun van volgende partners:
Provincie Limburg, PCCE, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Vlaanderen erfgoed en Kempen en Maasland. De inhoud en het beeldmateriaal van de app zijn gebaseerd op het boek van Jan Lantmeeters.

Meer info over het vliegveld van Asch tref je aan op de website www.vliegveldasch.com

7 Shares