Great Brewery Marathon

Eerste editie Great Breweries Marathon met 5500 deelnemers van start

Great Breweries Marathon: 25 of 42 km wandelen of lopen

Zondag aanstaande (5 juni 2016) start de eerste editie van de Great Breweries Marathon in Breendonk-Puurs. Start- en aankomstplaats is de brouwerij Moortgat (Duvel). Van daar gaat het naar Steenhuffel (Palm), dan naar Buggenhout (Bosteels) en tenslotte weer naar Breedonk.

Echte wandelaars hadden het al in de Wandelkrant (Lente & Zomer editie 2016) gelezen en hebben zich dan ook op tijd ingeschreven. Ben je niet ingeschreven, dan kan je enkel komen supporteren gezien het evenement volzet is.

De eerder aangekondigde starttijden (zoals ook te lezen stond in de Lente & Zomer editie van onze Wandelkrant) zijn met een kwartier verlaat.

Het officieel programma is nu als volgt:

  • Start Great Breweries Marathon voor lopers (42 km): 9u15
  • Start Great Breweries Marathon voor wandelaars (42 km): 9u25
  • Start Great Breweries 25 km voor lopers: 11u15
  • Start Great Breweries 25 km voor wandelaars: 11u35

Tip: voorzie dat je minstens een uur op voorhand ter plaatse bent om je borstnummer af te halen. Er zullen anders 5.499 wachtenden voor je zijn. Inderdaad, het evenement is volgeboekt met 5.500 deelnemers.

Er zullen voldoende parkeerplaatsen in de buurt zijn waarbij bussen de deelnemers gratis naar de start zullen voeren.

Deelnemende wandelaars kunnen onderweg genieten van een degustatie van de drie bieren. Lopers krijgen hun degustatie aangeboden na de wedstrijd. Zoals altijd, drink met mate(n) en met verstand: de degustatiebonnen zijn ook inwisselbaar voor flesjes drinkwater.

Verder info op deze website.