Zaterdag 10 augustus 2013: stadswandeling te Graz.

Het regent bij ons in Vordernberg (Steiermarken). Vandaar dat we besluiten om een 70 km zuidelijker te rijden naar Graz, waar volgens het weerbericht het zonnetje meer kans heeft om te schijnen. Met de auto rijden we vanaf Vordernberg naar Graz via de snelweg. Aan de rand van de stad is een groot winkelcomplex dat we even bezoeken tot dat het weer buiten daadwerkelijk goed is. Na de middag wandelen we rond in Graz. Zeker de moeite waard. Ligt het aan het zuiders tintje wat je hier al ziet en voelt? Eenmaal Graz bezocht kijk je toch wel anders aan tegen Innsbruck en Salzburg… Nadien rijden we terug naar Vordernberg.

Je kan het volledige fotoalbum inzien op onze fotowebsite:

https://wandelkrant.smugmug.com/Oostenrijk/Steiermarken/Graz/

Vandaag volgt onze eerste kennismaking met de hoofdstad van Steiermarken: Graz. We hadden er al veel van gehoord en onze verwachtingen zijn ook ruimschoots overtroffen geworden. Graz heeft een zeer grote goed behouden Altstad met bijhorende sfeer. 10 jaar geleden (in 2003) was Graz nog culturele hoofdstad van Europa. Die sporen zijn nog duidelijk te merken: naast architecturale pareltjes is er ook een zeer goed openbaar vervoer uitgebouwd en is de binnenstad een verademing voor de citytripper.

Graz is ook de tweede hoofdstad van Oostenrijk en telt heden bijna 300.000 inwoners. Meer dan dubbel zoveel als Innsbruck of Salzburg, die net als Graz ook een Statutarstadt zijn. 

Bijgaand enkele foto-impressies.

Schlossberg (tegenwoordig kan je naast de lift ook door een koker naar beneden komen met de Schlossbergrutsche). 

De Uhrturm:

Zicht op het Kunsthaus Graz

Brug over de Mur met de elektrische tram en liefdeslotjes.

Altstad