Bologna

Gastronomisch wandelen in Bologna

Wandelen in de valleien van Bologna

Ontdek samen met ‘De Wandelkrant’ en ‘Solmar’ de prachtige valleien van Bologna. Er worden makkelijke wandelingen gedaan van maximaal 4 uur in combinatie met cultureel bezoek en proeverijen. Een typische soort azijn wordt geproefd, een interessante kookles wordt gevolgd en een bezoek aan een historisch museum staat ook op het programma. De loopgraven en forten uit WOII nemen je terug mee naar de geschiedenis. Een bezoek aan Bologna en zijn betoverende pleinen mag zeker niet ontbreken aan deze reis.

Dag 1: Vertrek met het vliegtuig vanuit Eindhoven/Charleroi richting Bologna. Inchecken in het Admiral Park Hotel****, hier zullen we dineren en overnachten.

Dag 2: Vandaag starten we de dag met een makkelijke wandeling die ongeveer 3 uur duurt. De wandeling vindt plaats in het centrum van Bologna waar de hoofdmonumenten worden bezocht zoals: San Petronio, Piazza Maggiore, de 7 kerken, enz… .We laten het centrum achter ons via Saragozza om zo tot aan het heiligdom van San Luca te geraken. We passeren de grootste zuilengang ter wereld en we bezoeken een Barokke kerk waar beroemde schilders zoals Guercino en Guido Reni hun werk hebben achtergelaten. Van hieruit kan je ook genieten van een prachtig uitzicht op de stad van Bologna. Dineren en overnachten in het Admiral Park Hotel****.

Dag 3: Na het ontbijt gaan we richting het dorpje ‘Zocca’. Hier zullen we een prachtige wandeling maken in de bossen van San Giacomo van bijna 4 uur. Na de wandeling zullen we assisteren bij een kookles van Borlenghi-brood en genieten van de lunch. Borlenghi is een rustieke broodsoort dat je kan vergelijken met een hartige pannenkoek. De Borlenghi wordt gevuld met rozemarijn, look, Parmigiano Reggiano-kaas en varkensvlees. Hierna terugkeer naar het hotel Admiral Park**** waar we zullen genieten van een rijk diner en een overnachting.

Dag 4: Op dag 4 gaat u een zalige dag tegemoet in de Sassi di Roccamalatina Regionaal Park. Hier klimt u naar de wonderbaarlijke kliffen en naar de gezelligste buurtschappen, kastelen en parochiekerken. Tevens zullen we stoppen voor een aangename picnic. In de namiddag ontdekken we alle geheimen van balsamico-azijn die overvloedig wordt gebruikt in de stad Modena. In het bedrijf krijgen we ook de kans om 25-jaar oude azijn te proeven. Hierna vertrekken we richting Montese waar we zullen genieten van een diner en overnachting in Hotel Belvedere***.

Dag 5: Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Maserno waar we onze wandeling zullen beginnen. Deze tour brengt ons naar de top van de Mount Belvedere. Hier kunnen we de prachtige uitzichten bewonderen van de omliggende valleien. Verder zullen we de authentieke muren en heel wat loopgraven ontdekken van de Grootte Oorlog. Dan dineren en overnachten in het Hotel Belvedere***.

Dag 6: In de ochtend bezoeken we het Historische Museum van de Rocca di Montese dat opgedragen is aan WOII. We beginnen met een lichte wandeling langs middeleeuwse kastelen die de belangrijkheid van deze plaats laten zien. We hebben de kans om de fantastische wereld van Gea Gorge te ontdekken, waar een eeuwenoude molen schittert. We beëindigen onze tour in de Villa d’Aiano en hierna keren we terug naar Montese voor te dineren en te overnachten in het Hotel Belvedere***.

Dag 7: Transfer naar de luchthaven van Bologna. Terugvlucht richting Charleroi/Eindhoven.

Inbegrepen:
• 3 nachten in het Admiral Park Hotel**** (ontbijt – 2 lunchpaketten – diner, water inbegrepen)
• 3 nachten in het Hotel Belvedere***(ontbijt – 2 lunchpaketten – diner, water inbegrepen)
• Engelstalige of Franstalige gidsbegeleiding voor 5 dagen + Nederlandstalige tourleider
• Een kookles-demonstratie en een rustieke lunch (dranken inbegrepen)
• Een bezoek aan het Acetaia Sereni met azijnproeverij
• Een bezoek aan Rocca di Montese
• Een bezoek aan Parmigiano Reggiano-fabriek
• Transfers ter plaatse inbegrepen
• Vliegreis heen- en terug inbegrepen: Charleroi/Eindhoven – Bologna
Niet inbegrepen:
• Toeristenbelasting per hotel per nacht
• Andere dranken exclusief water
• Verzekering annulatie en bijstand
Afreisdata en prijs:
• 7 dagen: zondag 30 oktober 2016 – zaterdag 5 november 2016 (Herfstvakantie)
• € 969 p.p. in VP in 2P kamer, Single Supplement: €120

Bestel deze reis bij:
Solmar, Pauwengraaf 20, 3630 Maasmechelen
Tel.: +32(0)89 77 81 00
Fax: +32(0)89 77 81 02
e-mail: info@solmar.be
Website: solmar.be

Tip: Bekijk hier de volledige kleurrijke folder met al onze Walkingtrips voor 2016 i.s.m. Solmar.

Toerisme Vlaanderen Vergunning Touroperator Nr. 1321