Fotowandelverslag 41e Heuvelland wandeltocht

Op zondag 12 maart 2017 organiseerde Wandelclub Mheer haar 41e Heuvelland Wandeltocht. Wandelaars konden kiezen uit de afstanden 7, 13, en 22 kilometer. De wandelroutes gingen door het mooie heuvelachtige gebied rond Mheer.

=> Bekijk hier het fotoalbum!

Wij deden de 13 km (met 373 hoogtemeters). Via de Horstergrubbe, de Snauwenberg en de Schoppemerheide in de Voerstreek, wandelden we naar de rustplaats Berggalm in Noorbeek. Na de rust ging het verder via Schey en het iets hoger gelegen plateau, met mooie vergezichten op het golvende heuvelland en de landelijk gelegen plaatjes Terlinden, Terhorst en Banholt. Via Bergenhuizen en een mooie bosrand belanden we zo weer aan het startpunt in Mheer.

Gezien de natte voorafgaande dagen is het parcours aangepast geworden vertelde men mij, met meer verharde wegen. Ook de lus van de 22 km werd drastisch gewijzigd, en mijn voeten waren me dan ook zeer dankbaar dat we deze lus niet gedaan hadden. Alhoewel het in eerste instantie wel de bedoeling was geweest.

De zichten waren mooi, het zonnetje scheen lekker, en de catering was verzorgd. Een parkeerweide die voorgaande edities wel werd gebruikt, was dit jaar afgesloten wegens de te natte ondergrond. Met als gevolg dat het hele dorp als een grote parking omgedoopt werd. Gelukkig vonden we vlakbij nog een gaatje om te parkeren.

Geniet van de foto’s! De opgenomen wandeling kan je hier downloaden:  track-170312.gpx