Fiets&Wandelbeurs doorgeschoven naar mei 2021

Vanwege de coronacrisis is er noodgedwongen het besluit genomen om de events van februari naar mei 2021 door te schuiven. De nieuwe data zijn: 

Fiets en Wandelbeurs Gent, 1-2 mei 2021
E-bike Challenge Gent, 1-2 mei 2021
Mount Expo Gent, 1-2 mei 2021
Locatie: Flanders Expo Gent

Fiets en Wandelbeurs Utrecht, 7-8 mei 2021
E-bike Xperience Utrecht, 7-8 mei 2021
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 

De verplaatsing is een ingrijpende beslissing in een tijd waarin veel onzeker is. Graag lichten ze hun besluit toe. Één ding is wel duidelijk: ze gaan nog steeds voor mooie events in 2021. Want fietsen, wandelen en e-bikes zijn nu populairder dan ooit. 

“Lang zag het ernaar uit dat onze events toch in februari 2021 konden plaatsvinden”, zegt Theo Jorna, directeur Hicle Events. “Door het aanhouden van de tweede coronagolf die vroeg in het najaar werd ingezet, moesten we onze plannen omgooien. De verwachting is dat het vakantieseizoen én het boeken van een vakantie later op gang komt dan gebruikelijk door de beperkende maatregelen. Mei is daardoor, in deze bijzondere tijden, een goed alternatief voor februari.”

Enquête Fiets en Wandelbeurs 

De resultaten van een enquête onder de nieuwsbrieflezers van de Fiets en Wandelbeurs, ondersteunen het verzetten van de events. Nick Roodenburg, salesmanager: “Een ruime meerderheid van de nieuwsbrieflezers verkiest in deze bijzondere tijden een verplaatsing van februari naar mei. Maar liefst 62% gaf aan de beurs in mei te willen bezoeken; 27% wil graag komen maar wacht de ontwikkelingen af. Een kleine minderheid van 11% zei niet te komen. Zeker in deze omstandigheden is dit een hoopvol resultaat, dat erop wijst dat de interesse om een ‘offline’ fiets- en wandelevent te bezoeken nog steeds groot is. Bovendien komen deze percentages min of meer overeen met de resultaten van de bezoekersenquêtes die wij al jarenlang houden. Dan gaat het om de vraag of de bezoeker van plan is de beurs ook het jaar erop weer te bezoeken.”

Ook gaf de overgrote meerderheid (>80%) aan in 2021 sowieso op vakantie te gaan, waar bij velen zowel het eigen land als andere Europese bestemmingen op het verlanglijstje staan. Nick: “Onze beurzen bieden de exposant juist in het voorjaar nog volop kans om de consumenten op weg te helpen naar hun volgende fiets- en wandelbestemming, geschikt outdoormateriaal, of een nieuwe fiets of e-bike die helemaal bij hen past.”