Fiets- en Wandelmagazine om Werelderfgoed te ontdekken

Elk Werelderfgoed vertelt een bijzonder verhaal, waarom het uniek en onvervangbaar is in de wereld. Ontdek te voet of per fiets waarom het erfgoed zo bijzonder is dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

GRATIS ONLINE MAGAZINE
De mooiste routes en tips zijn verzameld in het GRATIS online magazine op de website van werelderfgoed.nl. Van lange afstand fietsen met de ‘Fietsroute UNESCO Werelderfgoed’ van bijna 800 kilometer tot een cultureel-urban wandelroute langs het leven van Rietveld in Utrecht. Werelderfgoed vind je ook bij jou om de hoek.
 
VERBONDEN EN VRIJ ZIJN
Boris van der Ham, voorzitter van de Stichting Werelderfgoed Nederland, geeft aan dat eropuit gaan langs ons Werelderfgoed een meerwaarde heeft. Hij zegt hierover: ’Ik nodig je uit om actief op pad te gaan en via deze bijzondere plekken ons Koninkrijk der Nederlanden op een nieuwe manier te ontdekken. Zo leg je verbinding met jouw eigen geschiedenis en onze helden: burgers die de samenleving hebben gevormd en voorlopers in watermanagement en (land)ontwerp. Actief op pad langs UNESCO Werelderfgoed, dat is verbonden en vrij zijn. Zeker nu!’
 
BELANGRIJK WERELDERFGOEDJAAR
Dit jaar 2021 wordt ook een belangrijk Werelderfgoedjaar voor ons Koninkrijk der Nederlanden. In juli wordt bekend gemaakt of UNESCO de Nederlandse nominaties van erfgoed op de Werelderfgoedlijst gaat zetten. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2014, toen de Van Nellefabriek Werelderfgoed werd. 
Dit jaar wachten drie locaties met spanning op het besluit van UNESCO. Zo wordt bekend of de Stelling van Amsterdam uitgebreid wordt en zich voortaan de ‘Hollandse Waterlinies’ mag noemen. Maar ook of er nieuw Werelderfgoed komt met de Koloniën van Weldadigheid (samen met België) en de Neder-Germaanse Limes, meer bekend als de Romeinse Limes (samen met Duitsland). 
 
WERELDERFGOED BEN JE NIET ZOMAAR
Elk Werelderfgoed in het Koninkrijk der Nederlanden vertelt het verhaal over haar uitzonderlijke, universele waarde. Het is niet alleen uniek en onvervangbaar in ons Koninkrijk, maar zelfs in de wereld. Alleen UNESCO kan een gebied en/of gebouw benoemen tot Werelderfgoed.