Familievakanties Zwarte Woud

Gratis brochure Zwarte Woud

Nieuwe brochure vol familievakanties in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is dé ideale vakantieregio waar kinderen met hun ouders nieuwe dingen kunnen beleven en ontdekken. Met een uitgebreid aanbod aan activiteiten in de natuur, attracties en andere vrijetijdsactiviteiten hoeven families zich hier geen moment te vervelen. Het land Baden-Württemberg, waar het Zwarte Woud een onderdeel van is, heeft de familievriendelijkste regio’s, gemeenten en activiteiten nu in één brochure verzameld.

 Keurmerk voor familievakanties

Het Zwarte Woud is ongetwijfeld een van de bekendste vakantieregio’s bij onze Oosterburen. Ook vele families bezoeken in grote getale dit grootste middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland. Om hen bij hun keuze voor een bestemming te helpen is het ‚Familienferien‘-keurmerk ontwikkeld. Jaarlijks bekijkt een kritische jury welke voorzieningen en activiteiten zich optimaal ingesteld hebben op de wensen en behoeften van kinderen. Dit jaar zijn de volgende regio‘s gecertificeerd: Achertal, Ferienland Schwarzwald en Hochschwarzwald en de plaatsjes Peterstal-Griesbach, Baiersbronn, Freiamt, Grafenhausen, Lossburg, Sasbachwalden, Schramberg, Seelbach, Todtmoos, Todtnauberg en Unterkirchnach. Ook attractiepark Europa-Park in Rust is als bijzonder familievriendelijk uitgeroepen.

Als de kinderen het naar hun zin hebben….

Zwembaden, attractieparken, dierentuinen, klimbossen, mijnen en bergliften zorgen ook in het Zwarte Woud voor een onvergetelijk dagje uit. Zo kun je in het Steinwasenpark inheemse dieren ontmoeten, maar ook een rodelbaan en een hangbrug van 218 meter uittesten. Dat musea niet alleen voor volwassenen interessant zijn, bewijst Hauffs sprookjesmuseum in Baiersbronn.
Eenmaal in het Zwarte Woud mogen natuur en cultuur ook niet in het programma ontbreken. De boswachter nodigt families graag uit voor een vroege ochtendwandeling of een fakkeltocht aan het eind van de dag. Diverse uitgezette routes voeren langs watervallen, mooie vergezichten en oude kastelen.

Vakantie op de boerderij

Iedereen kent de typische boerderijen in het glooiende groene landschap van het Zwarte Woud. Wie zou hier geen vakantie willen vieren? Want als vakantiegast neem je ook echt deel aan het leven op de boerderij. Kinderen zullen zich opperbest vermaken met de dieren op de boerderij, terwijl de groteren het stadse leven even opzij zetten als zij helpen bij het hooien op het land, het melken van de koeien of het uitmesten van de stal.

Ontdek de natuur van Baiersbronn in Nordschwarzwald

Baiersbronn is een van de plaatsjes die het keurmerk ‚familievriendelijk‘ al enkele jaren bezit. Naast op families afgestemde accommodaties, waaronder boerderijen, heeft men hier alle mogelijkheden om er samen op uit te trekken. Natuur is er volop want maar liefst 60% van het sinds enkele maanden bestaande Nationalpark Schwarzwald ligt binnen de grenzen van Baiersbronn. Er zijn dan ook diverse wandelroutes uitgezet en families kunnen hier ook op expeditie. Tijdens een van die expedities kun je bijvoorbeeld alles te weten komen over ‚hout‘. Andere tochten voeren je naar een oude glasblazerij of langs locaties van oude sagen. In Baiersbronn zijn diverse voorzieningen voor kinderen, waaronder vijf zwembaden en talloze (in- en outdoor)speeltuinen. De toeristische dienst heeft samen met de restaurants ook een driegangen-menu voor families samengesteld. Een gezin van vier personen betaalt hiervoor in deelnemende restaurants gemiddeld maar 45 Euro. Meer informatie is te vinden op: www.baiersbronn.de

Karlsruhe: de poort naar het Zwarte Woud

Karlsruhe is een van de warmste en zonnigste steden van Duitsland en kan door de ligging gezien worden als de poort naar het Zwarte Woud. Families met kinderen vinden midden in de stad waar Markgraaf Karel Willem zijn rust vond, een dierentuin met allerlei uitheemse dieren. Rondom de Turmberg kan men lekker actief bezig zijn: hier zijn wandelroutes uitgezet, een klimbos en het oudste bergbaantje van Duitsland brengt je eenvoudig naar de top van de 256 meter hoge berg. Aan de oevers van de Rijn (Rheinauen) kan eveneens naar hartelust gewandeld en gefietst worden. Ook op minder zonnige dagen hoeft men zich niet te vervelen. Europabad is het grootste waterparadijs én Kindorado het grootste speelparadijs van Zuid-Duitsland. De wat oudere kinderen zullen ongetwijfeld het open-air-festival Das Fest willen bezoeken (25-27 juli). Internationale en nationale sterren treden hier op zes podia op. Het weekendarrangement „Karls Hallopaket“ is er al vanaf 49 euro per persoon. Naast een overnachting met ontbijt zijn enkele extra’s waaronder een Welcome Card inbegrepen.
Meer informatie: www.karlsruhe-tourismus.de en www.dasfest.net

De brochure „Familienferien“ en tips voor familievakanties in het Zwarte Woud zijn gratis te verkrijgen bij Schwarzwald Tourismus, telefoon 0049-761.89646-0 of op internet: www.familienferien-schwarzwald.info