Een sprookjesachtige natuur beleven

Wandelen en fietsen door een prentenboeklandschap

Noord-Hessen, het land van Grimm, biedt een landschap als uit een prentenboek: natuurlijke bossen, schilderachtige heide, imposante boomreuzen en heuvelruggen met spectaculaire uitzichten. Er zijn allerlei mogelijkheden om de sprookjesachtige natuur op een actieve manier te beleven. Het netwerk aan gecertificeerde wandelpaden beslaat ca. 1200 kilometer en is geschikt voor zowel lichte als zwaardere wandeltochten. Bij fietsvakantiegangers is de regio al geruime tijd in trek: de uitstekend onderhouden fietspaden over voormalige spoorbanen en langs rivieren beslaan zo’n 2800 kilometer. Langeafstandsfietsers vinden in deze regio gecertificeerde bed+bike-verblijven en voor mensen die de voorkeur geven aan de elektrische fiets zijn er zowel verhuurpunten als diverse oplaadpunten.

Wandelen in Noord-Hessen, het land van Grimm

Trek de wandelschoenen aan en ontdek de mooiste wandelroutes in Noord-Hessen, het land van Grimm.

In dit zacht glooiende middelgebergtelandschap ligt een uitstekend netwerk van bewegwijzerde wandelpaden. Hier vindt u een gevarieerd aanbod aan wandeltochten. De wandelroutes in Noord-Hessen, het land van Grimm, voeren u door een bosrijk landschap met betoverende vakwerksteden, langs kastelen en burchten en bieden u onderweg adembenemende uitzichten.

Informeer hier naar de kwaliteitsroutes van Wanderbares Deutschland, de premium- en langeafstandswandelroutes in Noord-Hessen, het land van Grimm, en inspirerende dagtochten over onze mooiste wandelroutes: Diemelsteig, Ederhöhenpfad, Kellerwaldsteig, Urwaldsteig, Uplandsteig, Werra-Burgen-Steig Hessen, Grimmsteig en Habichtswaldsteig.

De “Wildbahn”, “Barbarossaweg”, “Ederhöhenweg” en “Lulluspfad” worden binnenkort gecertificeerd!