Eden.france.fr – ontdek originele uitstapjes in Frankrijk!

Atout France en het DG Bedrijfsleven (Directorat Général des Entreprises, DGE) stellen de nieuwe website eden.france.fr voor. In deze nieuwe online gids vindt u 26 originele toeristische bestemmingen. Het onschatbare culturele erfgoed, de typische ‘savoir – faire’ en de prachtige natuurgebieden zijn nog vrij onbekend, maar zeker de moeite waard om te ontdekken. De 26 Franse bestemmingen hebben de voorbije jaren namelijk allemaal een onderscheiding ontvangen van de EDEN-wedstrijd.

Romantiek in de Marais Poitevin, een gezinsuitstapje naar het Cité de la mer in Cherbourg of gastronomie in de Jura, de website biedt voor ieder wat wils: cultuur, natuur, steden, platteland, bergen en de zee … zowel in Frankrijk zelf als in de overzeese gebieden. De EDEN-wedstrijd (European Destinations of ExcelleNce) van de Europese Commissie wil duurzaam toerisme in heel Europa stimuleren en bijdragen aan de lokale economische ontwikkeling. Elk jaar draait de wedstrijd rond een specifiek thema, zoals toegankelijkheid, gastronomie, watergebieden, immaterieel erfgoed, beschermde plaatsen of omgevormde sites.

Sinds 2008 hebben per thema telkens vier à vijf Franse bestemmingen een onderscheiding gekregen. Zo vindt u op eden.france.fr natuurparken die voor iedereen toegankelijk zijn, militaire domeinen die educatieve programma’s aanbieden en gastronomische events.
 

Eden.france.fr: Natuurliefhebbers hebben keuze te over!

In de gids staan veel beschermde natuurgebieden. Ervaren wandelaars kunnen kun hart ophalen in de bosrijke heuvels van het Regionaal Natuurpark van de Noorderlijke Vogezen en de forten op de hoge rotsachtige bergtoppen bewonderen. Vogelkenners zullen eerder naar het Lac du Der in de Champagne willen gaan, een tussenstop voor vele trekvogels. In Bourgondië is het Regionaal Natuurpark van Morvan toegankelijk voor iedereen, met een speciale aandacht voor personen met een handicap. In de winter gaat het richting Guillestre en de skistations van Queyras! Voor een totaal andere omgeving moet u tenslotte in Mayotte zijn. Deze eilanden groep tussen Madagascar en Afrika is omgegeven door een dubbel koraalrif en vormt een waar duikersparadijs.
 

Informatie:

Op de website eden.france.fr vindt u meer info over elke bestemming: alle praktische informatie, de troeven (gastronomie, erfgoed, beschermde natuur,…) en enkele leuke doe-tips. De gids werd samengesteld door uitgeverij Viatao, gespecialiseerd in origineel en duurzaam reizen.