Groene Halte-wandeling

Dwars door de Demerdelta

Op zaterdag 12 november 2022 wordt de Groene Halte-wandeling “Dwars door de Demerdelta” ingehuldigd om 10.30u aan het station van Schulen. Deze lange wandeling (14,5km of 16km) begint aan het treinstation van Schulen en wandel je af naar het treinstation van Diest. Op deze manier kan je vanuit het hele land met de trein naar Schulen komen, de wandeling naar Diest doen, en met de trein weer verder of terug naar je startpunt in Schulen reizen. Kortom een bijkomende toeristische attractie waarmee het Europese Life Delta-project wil uitpakken waarbij ook de lokale middenstand niet vergeten wordt.

Deze Groene Halte-wandeling is vanuit het Europese project Life Delta samen met TreinTramBus uitgewerkt geworden. 

De stations van Schulen en van Diest worden nu officieel Groene Haltes met een prachtige wandeling die hen verbindt en passeert langs de bezoekerscentra van Schulensbroek en Webbekomsbroek en een mooie kijk geeft op de natuur en het landschap in de DemerDelta!

De folders zullen vanaf dan ook verdeeld worden, alsook de online brochure en downloads voor de route op je smartphone zullen vanaf dan beschikbaar zijn.