140714

Duitsland is een ideaal wandelland

140714De lente is begonnen en naar jaarlijkse gewoonte komen de ooievaars dan weer aangevlogen vanuit het zuiden!
Voel je ook de drang om er nog eens lekker op uit te trekken maar beschik je niet over een eigen stel vleugels? Misschien is het dan een goed moment om je vakantie naar Duitsland te boeken. Wij geven je alvast enkele ideeën voor een korte of een langere trip.

Duitsland is met maar liefst 200.000 km aan bewegwijzerde wandelpaden een ideaal wandelland. Om je beter kennis te laten maken met het rijke aanbod hebben ze op hun geheel vernieuwde wandelpagina locals aan het woord gelaten. Ze geven persoonlijke tips en leiden je langsheen de mooiste plekjes. Van romantische wandelingen in het lieflijke Taubertal of langs legendarische burchten aan de Rijn tot uitdagende bergtochten door het Zwarte Woud of de Beierse Alpen .

Naast wandelen kan je ook fietsen in Duitsland. Er zijn maar liefst 200 langeafstandsfietsroutes. Volop keus dus! Regionale ervaringsdeskundigen vertellen op deze site over de bijzonderheden van hun streek en maken het u makkelijker om de ideale bestemming voor uw fietsvakantie te kiezen. Veel plezier!

Genoeg gefietst en gewandeld? Dan is het tijd om te gaan shoppen. Laat je verleiden in mondaine winkelstraten als de Königsallee in Düsseldorf of de Kaufinger Strasse in München. Of ga op koopjesjacht in outlet villages zoals in Wertheim of in shoppingcentra zoals Centro in Oberhausen. Hier vind je de meest prestigieuze merken aan betaalbare prijzen. Het shoppingwalhalla is natuurlijk Berlijn , met haar hippe designboetieks en vintagestores. Let wel op de sluitingsdagen tijdens feestdagen (3 april is een feestdag in Duitsland).