Duinengordel

Wandelingen met gids in de Duinengordel

De Duinengordel-partners lanceren een nieuw toeristisch product. Elke laatste zondag van de maand vertrekt er een wandeling met natuurgids in één van de Duinengordel wandelgebieden: Solterheide, Oudsberg en Ophovenderheide.

Jeroen Clerix, projectcoördinator Duinengordel: “De heropstart van de gidsenwerking is er gekomen op verzoek van de Duinengordel-partners. Dit jaar werken we aan een beperkte opstart van de natuurgidsen werking. Dit betekent dat vanaf maart tot december er één activiteit per maand zal plaatsvinden.

De bedoeling is om in 2015 de wandelingen meer structureel uit te werken in samenwerking met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland gezien hun ervaring in oa. het Nationaal Park en Kempen-Broek. Ook zullen er vanaf dan bijkomende gidsen aangetrokken worden.”

 Koen Geusens, schepen van toerisme: “Dit jaar werken we met een tiental gidsen met telkens een uiteenlopende achtergrond. Tussen de gidsen zit vandaag oa. een natuurgids, een leerkracht, een natuurkundige, een heemkundige, een gepassioneerd natuurfotograaf, een geograaf, een imker, … . Dit maakt de wandelingen extra boeiend. Ook de verschillende wandelgebieden zijn aantrekkelijk voor de wandelaar. Zo vind je op Solterheide uitgestrekte bossen , de Oudsberg is meer specifiek voor haar landduinenlandschap en op Ophovenderheide kan je prachtige vennen terugvinden. Voor elk wat wils dus.”

Praktisch:
Wandelingen met gids
Telkens: laatste zondag van de maand
Vertrek: stipt om 14.00 u. (aan Orshof of Sentower Park of Zavelbos)
Deelname: € 2 – geen inschrijving nodig

Kalender:
30 maart: Solterheide – vertrek: Orshof
27 april: Oudsberg – vertrek: Zavelbos
25 mei: Ophovenderheide – vertrek: Sentower Park
29 juni: Solterheide – vertrek: Orshof
27 juli: Ophovenderheide – vertrek: Sentower Park
31 augustus: Oudsberg – vertrek: Zavelbos
28 september: Solterheide – vertrek: Orshof
26 oktober: Oudsberg – vertrek: Zavelbos
30 november: Ophovenderheide – vertrek: Sentower Park
28 december: Solterheide – vertrek: Orshof

Meer info tref je aan op volgende website: www.duinengordel.be