Duinen van Zoutelande

Een nieuwe NS-wandelroute

Vlakbij de deur en toch helemaal anders is het eiland Walcheren in Zeeland. Sportievelingen kennen het niet enkel als vakantiebestemming maar meer nog als fiets- en wandelparadijs. Met de nieuwe NS-route “Duinen van Zoutelande” is nu nog een wandelparel aan de Walcherse kroon toegevoegd.

Even verduidelijken: NS route verwijst naar de Nederlandse Spoorwegen. Routes waarvan het begin- en eindpunt via het openbaar vervoer met elkaar verbonden zijn. Zoals bij de Treinstapper-wandelingen van Grote Routepaden en “de gare à gare” gidsen van Sentiers GR. De populaire NS-wandelingen worden bij Wandelnet gemaakt, in opdracht van de NS. En beschreven, gecontroleerd en bewegwijzerd door vrijwilligers.

Struinen over het strand, steile duinen beklimmen en je verwonderen over grote schepen die af en aan varen over de Westerschelde, dat zijn de ingrediënten van de nieuwe 19 km lange NS-route ‘Duinen van Zoutelande’ Via deze link kan je ook de route en de kaart van deze stevige wandeling downloaden.

Vertrekpunt is het station van Vlissingen. Via de boulevard in Vlissingen loop je naar het Nollestrand. Van begin tot eind in Westkapelle volg je de wit-rode markeringen van het lange-afstand-wandelpad (LAW) Nederlands Kust pad. Op de hoge duintoppen – de duinen van Zoutelande behoren tot de hoogste van Nederland – geniet je van prachtige vergezichten over de drukbevaren Westerschelde. Aan de andere kant ligt het weidse land van Walcheren, met de kerktoren van Middelburg aan de horizon. De vuurtoren van Westkapelle, van verre al te zien, komt tijdens deze wandeling steeds dichterbij. Bløf wist het al lang: ‘Ik ben blij dat je hier bent

De nieuwe NS-wandeling Duinen van Zoutelande past goed in het nieuwe NS-concept: beginnen met je wandeling bij een station (Vlissingen) en eindigen bij een bushalte (Westkapelle).

Meer info over de wandelprojecten van Wandelnet Nederland: www.wandelnet.nl.

 

Foto copyright Sietske de Vet

Tekst: Gilbert Roels