Drielandenpunt

Drielandenpunt

Rondje rondom het drielandenpunt

Vandaag (maandag 8 juli 2013) rij ik naar de Eifel waar ik afspreek met Bennet Berx om samen een wandeling te gaan maken rondom het drielandenpunt.

We komen samen bij Pension Froschloch, In der Loch 1, 54617 Lutzkampen, Deutschland. De auto GPS vindt het meteen, alhoewel ik vrees dat er een stukje “verboden” weg bij zat. In totaal had ik er anderhalf uur tijd voor nodig om er te geraken met mijn auto vanuit het Limburgse Genk.

Eerst praten we wat bij, nadien worden de wandelschoenen aangetrokken en een grote slok water gedronken want het gaat vandaag bakken… Ik laat me leiden door Bennet, die hier reeds enkele malen op vakantie was. Het wordt een niet al te zware wandeling van een 10 km met een tweetal rustpunten waar we energie kunnen bijtanken.

Vanaf het pension volgen we de weg rechts richting België. Een eindje verder kunnen we het veld ingaan, wat snel overgaat tot bos. Door de bomen heen zien we in de verte neer op het dal en Ouren, waar een camping gelegen is. Hier houden we onze eerste stop na de afdaling. Voor de afwisseling nemen we er eens een frietje bij. Anderen kiezen voor een kleine friet met 2 grote worsten, of een pannenkoek. Na de rust maken we een kleine lus rond de rivier Ouren en wandelen we naar Peterskirche waar we ook de kerk bezoeken.

Nadien volgen we opnieuw de weg. Je kan ook door het bos, maar dat wordt dan eerst klimmen om nadien terug te dalen. Gezien het een zeer rustige weg is met een mooi uitzicht op de ons begeleidende rivier Ouren, is de keuze snel gemaakt. Temeer dat iets verderop onze tweede stopplaats voorzien is, bij Oberhousen. Een bende Antwerpse kinderen op kamp in de buurt zitten hier te wachten op hun pannenkoeken. We geraken aan de praat met hun twee begeleidsters en leren hun nog een spreuk op de koop toe: “Als Engelen reizen, dan lacht de hemel hun toe”. Vandaag is het ook niet anders 😉 Het zonnetje doet zijn uiterste best.

Na een lange pauze klimmen we verder omhoog. Eerst passeren we de Belgische Duitse grens, maar we hebben niets aan te geven. Enkele loslopende honden bewaken de grensovergang zeer streng. Vandaar gaat het links omhoog en kunnen we opnieuw een bospad inslaan. Onderweg maken we nog plaats voor een afdalende tractor met een breed werktuig. Op het einde van het bos zien we op een hoogte Hotel Froschloch liggen. De laatste loodjes wegen inderdaad het zwaarst. Maar de redding is nabij als de sympathieke Herma ons een Eifellander biertje brengt, vers van de tap. Dat smaakt!

Het avondeten wordt buiten op het terras met fantastisch panoramazicht verorberd. Herma legt het allemaal uit wat er ons culinair te wachten staat. Een keuze menu hebben ze hier niet, maar als je geen “kieveraar” bent, zal alles je hier wel goed smaken. We starten met een verfrissende schotel met watermeloen en tomaat op een bedje van Zwartewoud ham. Voor het hoofdgerecht is er een mals stukje haan filet voorzien, bereid op een bedje van praprika, ingesmeerd met pesto en sudderend in een romig sausje in een gietijzeren keteltje. Daarbij is een gezonde portie rijst voorzien en een grote kom vers knakkende salade en een frisse dressing. Als toetje krijgen we ook iets lekkers, zie maar eens naar de foto’s hoe sommigen er bij staan te glunderen 😉

Fotoalbum: klik op onderstaande foto om het album te bekijken.

Hotel Froschloch biedt ook enkele gegidste wandelingen aan:

  • In de sporen van het Rundstedtoffensief. (regio Bleialf/Schonberg)
  • Vulkaanroute met uitzicht op de toppen van de Eifel.

Er zijn in totaal een zestal kamers en een vakantiewoning beschikbaar. De vakantiewoning is zelfs rolstoelvriendelijk gemaakt.

 

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 10,3 km – Tijd inclusief pauzes: 6u15′ – Hoogtemeters: 345 m