Meiklokjestocht-14-3

Donderdag 1 mei 2014 Poederlee

Donderdag 1 mei 2014
Meiklokjestocht – Walk 2 Gether-tocht
Wandelclub Zandstappers

Afstanden:
4 – 7 – 12 – 17 – 25 – 35 – 42 – 50 km
Start van 6u tot 15u

Startplaats:
Mollenhof
Lichtaartsesteenweg 1
2275 Poederlee (Lille)
B Antwerpen

Meer informatie over deze wandeltocht:

Meiklokjestocht-14-3Wandelclub Zandstappers is op donderdag 1 mei gastheer in Poederlee voor de derde Walk2Gether-tocht van 2014. Het is voor de 18de maal dat we deze Meiklokjestocht organiseren. De start vindt zoals gewoonlijk plaats in de ruime parochiezaal recht tegenover de kerk.

We proberen elk jaar de wandelaars zoveel mogelijk de natuur in te sturen en dit is in deze streek zeker geen probleem. Poederlee is nog een typische Kempense landbouwgemeente. Het is een deelgemeente van Lille ten noorden van Herentals en ligt te midden van heel wat natuurschoon. De weidse Kempense landschappen zijn dan ook de voornaamste toeristische troeven.

Onderweg maken de wandelaars dus kennis met alle mooie plekjes die onze streek te bieden heeft. Er zijn de prachtige bossen en dreven rondom de beroemde Heggekapel waar elk jaar nog een processie plaats vindt. Eventjes verder lopen we via de oevers van de Aa, het natuurgebied ‘Den Haert’ binnen. Hier vind je voornamelijk eikenbossen. Houtkanten en bomenrijen omzomen de weiden en akkers. Via een idyllisch scheef bruggetje over een kronkelend riviertje trekken we naar Herentals. Daar wacht ons de Kempense Heuvelrug. Geel zand en vele dennenbossen vormen hier het decor. Op het hoogste punt staat De Toeristentoren ‘De Paepekelders’, een van de toeristische attracties van Herentals. De uitkijktoren is een houten constructie met een totale hoogte van 24 meter. Het Peerdsbos, de boorden van de Kleine Nete  en de omgeving van het Bloso sportcentrum zijn het volgende hoogtepunt van onze tocht.

Voor het laatste deel trekken we via de Oorlandse Heide naar Vorselaar en Lille. Een doortocht in het beschermende natuurgebied Kindernouw mag ook dit jaar niet ontbreken. Het brengt de wandelaars doorheen een uniek geheel van laagveenmoeras, vochtige graslanden, houtkanten, bossen en vijvers. Voor de laatste kilometers moet nog de Galgenberg te Lille overwonnen worden alvorens de aankomst te bereiken.

De Zandstappers hopen er samen met jullie een mooie tocht van te maken en zouden jullie dan ook graag willen begroeten op deze Walk2Gether tocht. Wie houdt van een mooie rustige natuurwandeling moet zeker aanwezig zijn te Poederlee. Het zal genieten zijn van de lentepracht.

Verdere info :   Jef Vermetten – tel:  0485/ 19 36 60   –  www.zandstappers.be

Start 42-50 km 06.00-09.00u.

Auto: E34 Antwerpen-Eindhoven afrit 21 Lille-Herentals.

Bus: De Lijn 429 Antwerpen-Herentals via Malle.