Dinsdag 6 mei 2014 Zonhoven

Dinsdag 6 mei 2014
Holsteentocht
O.K. 50 Zonhoven

Afstanden:
3 – 4 – 6 – 8 – 14 – 20 km
Start van 7u tot 15u
Start 20 km tot 13u.

Startplaats:
Chiroheem Holsteen
Hengelhoefseweg
3520 Zonhoven
B Limburg

Meer informatie over deze wandeltocht:

Deze tocht dankt haar naam aan de mysterieuze “Holstenen”, die hier aan de rand van de “Teut” gevonden werden en waaraan verschillende instellingen hun naam ontleenden, zoals de Holsteencamping, de Holsteenbron,  Restaurant de Holsteenhoeve, de Holsteenweg en dus ook onze wandeltocht: “De Holsteentocht”.
De geschiedenis en betekenis van de Holstenen kan men ter plaatse op borden terugvinden.

De tocht vertrekt aan het Chiroheem, in de nabijheid van de Holsteencamping en leidt de wandelaar op de 6 km-route over de Molenheide, een parcours dat een mooie afwisseling biedt van bossen en heide. Uiteraard vindt men de Holstenen op zijn weg.

De route van 8 km ligt meer in het natuurreservaat “De Teut”. De wandelaar zwerft langs water, heide en bos, met soms zanderige maar mooie droge paden en komt uiteindelijk ook langs de Holstenen.

Men kan deze 2 omlopen combineren, zodat men een tocht bekomt van +/- 14 km.

Verder is er nog het parcours van 14 km, dat via de Teut richting Hengelhoef gaat, de autosnelweg E314 oversteekt, gedeeltelijk door Hengelhoef loopt om daarna over het prachtige natuurreservaat “Tenhaagdoornheide” te wandelen. Hier zal men zeker een kudde schapen zien grazen. Ook de zanderige heideheuvels vormen een schitterend decor. Bij het verlaten van dit natuurgebied passeert men langs “De Genaderse Molen”, een mooie, nog werkende watermolen met een café-restaurant uitbating. Na het oversteken van de autoweg komt men aan op de controlepost. Daarna gaat het terug via de Teut en de Holstenen naar de vertrekplaats. Een uniek mooie tocht met veel afwisseling, mooie vergezichten en gezonde lucht. Een aanrader voor iedere wandelaar! Deze tocht staat steeds begin mei gepland.

van 07 – 15 u: 6 – 8 – 14 km
van 07 – 13 u: 20 km
Rolstoelparkoers: 4 km

GSM tijdens de wandeling: 0472/80.48.04.