Vijvertocht O.K. 50 Zonhoven

Dinsdag 3 juni 2014 Zonhoven

Dinsdag 3 juni 2014
Vijvertocht
O.K. 50 Zonhoven

Afstanden:
5 – 9 – 11 – 16 – 20 km
Start van 7u tot 15u
Start 16 en 20 km tot 13u.

Startplaats:
Camping Heidestrand
Zwanenstraat 105
3520 Zonhoven
B Limburg

Meer informatie over deze wandeltocht:

Zoals de naam van deze tocht aangeeft, gaat ze de wandelaar een indruk geven van het enorme vijvergebied dat Zonhoven rijk is. De parcours van deze tocht leiden ons langs de natuurreservaten van de Wijvenheide, die niet gekenmerkt worden door heide maar wel door een veelvoud aan vijvers (Wijers), waarvan er nog een gedeelte gebruikt wordt voor de viskweek.

Onze tocht vertrekt op het Heidestrand, een grote camping, gelegen midden in het prachtige Zonhovense vijvercomplex. Bij mooi weer kan men hier na de wandeling nog uren vertoeven op het grote terras met uitzicht op de vijvers. In de zomer kan men hier gebruik maken van het mooie zwembad met glijbaan.

Zoals al gezegd, loopt deze wandeltocht voor een groot gedeelte tussen de vijvers, vooral dan het parcours van de 5 en de 9 km.

Het parcours van de 10 km leidt ons ook eerst tussen de vijvers, om daarna een groot gedeelte van het Bolderdal met zijn mooie bossen te doorkruisen.

Men kan de verschillende lussen apart lopen zodat men een totaalafstand kan wandelen van 15, 19 of 24 km.

Wij garanderen U veel wandelplezier, mooie uitzichten, een prachtige natuur en concerten van zingende vogels, tjirpende krekels en kwakende kikkers. Een lust voor oog en oor en een verademing van het lichaam.

Vijvertocht O.K. 50 Zonhoven

Startlokaal Vijvertocht O.K. 50 Zonhoven

Wij kijken uit naar uw deelname aan deze tocht. GSM tijdens de wandeling: 0472/80.48.04.