diekirch valkenswaard

Diekirch – Valkenswaard 2014

Inschrijving open voor de 7 daagse wandelmarathon

Diekirch – Valkenswaard 2014

In 2014 organiseert de wandelsportvereniging VWC Voetje voor Voetje voor de 22e keer de wandeltocht van Diekirch naar Valkenswaard.
Op zaterdag 23 augustus 2014 vertrekken maximaal 24 goed voorbereide wandelaars in 3 busjes naar Montenau in de Belgische Ardennen.
Vanuit het daar gehuurde huis “Wolfsbusch” zal de eerste 5 dagen worden gereden naar de start van de dagetappe.

In het huis zijn 3 dames aanwezig die de keukenbrigade vormen en zij zorgen samen met de 3 chauffeurs, voor een uitstekende verzorging tijdens deze wandelweek.
Op zondag wordt al om 4.30 uur reveille geblazen en rijden de busjes snel naar Diekirch voor  de 1e wandeletappe: van Diekirch naar het 3-landenpunt Ouren.
Dit zijn dan de eerste 47 pittige kilometers langs afwisselende, secundaire weggetjes en over GR-paden.

 In Ouren staan de chauffeurs/verzorgers – die onderweg op afgesproken plaatsen rustposten inrichten – al gereed om weer terug naar Montenau te rijden.
Zo gaat het 5 dagen, met steeds routes door  de mooiste – in de loop der jaren ontdekte – paadjes, die de tocht steeds mooier maken.
Gevolg daarvan is dat het aantal kilometers daardoor is toegenomen en nu in de 7 wandeldagen ongeveer 300 kilometers worden afgelegd.
De 2e dag is de etappe van Ouren naar Lamonriville, vlak voor Malmedy. Ook weer 45 pittige wandelkilometers. Goed voorbereid is het genieten van de fraaie landschappen. Highlights onderweg zijn onder meer Burg Reuland, rustpost bij biermuseum Rodt, de wildstromende Ardennenbeek bij Hockai, abdij Val Dieu, en de prachtige landschappen.

De wandelingen worden begeleid door twee ervaren wandelleiders, Willy Timmermans en Wil Boudewijns.

Vanaf de 5e wandeldag wordt teruggereden naar Valkenswaard en zoekt ieder z’n eigen bedje op of gaat voor 2 nachten naar een logeeradres om ’s morgens op dag 6 en 7 weer welgemoed aan de laatste dagetappes te beginnen.

De 7e dag – zaterdag 30 augustus 2014 – wordt als ontspannen wandeldag (32km) ervaren en komen de wandelaars voorafgegaan door een “muziekske” rond de klok van 3 uur Valkenswaard binnenlopen. Dan nog even verder naar het clublokaal van de organiserende vereniging Voetje voor Voetje in het pittoreske  Dommelen. Hier worden de vermoeide deelnemers  door familieleden en clubgenoten onthaald, waarna onder het genot van een drankje door een vertegenwoordiger van de Gemeente Valkenswaard een welverdiende herinneringsmedaille wordt uitgereikt.

De kosten voor deze geheel all-inclusive verzorging (ook alle drankjes zijn inbegrepen) bedraagt € 300,00. Deelname is nog mogelijk en voor meer informatie kunt u terecht op de site: www.digiwalker.nl maar bellen (00 31 40 2047012) of mailen (lizet@devoetjes.nl) met Lizet Wijnen kan natuurlijk ook.

Wandelingen “vooraf” en “achteraf”.

Omdat het huis in de Ardennen gehuurd wordt voor een hele week (VR-VR) en de Diekirch wandelaars daar dan alleen de middelste 5 dagen gebruik van maken, is dat mooie grote huis (voormalig hotel Wolfbusch in Montenau) 1 dag vooraf en 1 dag achteraf dus beschikbaar voor andere activiteiten.

Deze Valkenswaardse wandelsportvereniging weet daar wel raad mee en organiseert daarom twee keer 2-daagse wandeldagen in deze prachtige omgeving in de Ardennen.
Ook voor deze bijzonder goed verzorgde wandeldagen kunt u zich nog aanmelden bij deze actieve vereniging.

diekirch valkenswaard

diekirch valkenswaard

diekirch valkenswaard