De Vierdaagse …

Geen Vierdaagse in 2021

Met pijn in het hart hebben zij, Stichting DE 4DAAGSE, moeten besluiten dat de Vierdaagse in 2021 niet doorgaat. De coronapandemie en de bijkomende maatregelen maken het voor hun onmogelijk om de 104de Vierdaagse te organiseren zoals je dat van hun mag verwachten. Dat nieuws kregen we vandaag binnen.

Alles gedaan om afgelasting te voorkomen

De afgelopen maanden heeft de organisatie alle mogelijkheden onderzocht om de Vierdaagse in 2021 te kunnen organiseren, het is immers hun bestaansrecht. Zo hebben ze, naast vele andere ideeën, onderzocht of de Vierdaagse verplaatst kon worden naar een andere datum en of er op meerdere routes tegelijkertijd kon worden gelopen. Voor al deze opties geldt dat ze deze om uiteenlopende redenen niet haalbaar en/of wenselijk achten, hoe graag ze ook andere conclusies hadden getrokken. Hoofd organisatiebureau Lotte Janssen: “Externe partijen passen hun hele planning en vakanties aan op een Vierdaagse in de derde week van juli. Zelfs het onderhoud van wegen is daar omheen gepland. Dit betekent dat we de Vierdaagse dus niet kunnen verplaatsen of over meerdere weken kunnen verspreiden.”

Toekomst

Wanneer ze meer concrete informatie kunnen geven over de 104de Vierdaagse in 2022 weten ze nog niet, maar vast staat dat ze blijven bestaan en dat ze heel veel energie hebben om door te gaan. Deelnemers die in 2020 stonden ingeschreven en hebben betaald, blijven in ieder geval verzekerd van deelname bij de eerstvolgende editie van de Vierdaagse.

Meer info: https://www.4daagse.nl/nl/11-nederlands/nieuws/492-vierdaagse-2021.html